Zagitova nem tud hibázni

Alina Zagitova nyerte az orosz csapat első aranyát a pjong-csangi olimpián – a 15 éves műkorcsolyázó honfitársnőjét, Jevgenyija Medvegyevát előzte meg. A kűrben Medve-gyeva volt a jobb, de Zagitová-nak így is maradt több mint egy pont előnye a rövidprog-ramból.Medvegyevának drukkolsz?

Alina Zagitova nyerte az orosz csapat első aranyát a pjong-csangi olimpián – a 15 éves műkorcsolyázó honfitársnőjét, Jevgenyija Medvegyevát előzte meg. A kűrben Medve-gyeva volt a jobb, de Zagitová-nak így is maradt több mint egy pont előnye a rövidprog-ramból.

Medvegyevának drukkolsz? Akkor dőlj hátra, és várd az aranyat! Ez volt az egyik végkövetkeztetése azoknak a vicces ötkarikás esélylatolgatásoknak, amelyek jó egy évvel a pjongcsangi olimpia előtt mentek egy kört a közösségi oldalakon a műkorcsolya-rajongók között. A játékok előtt viszont már régen idejét múlta ez az állítás. Jevgenyija Medvegyeva kétszeres és címvédő világbajnokként sem a fő favoritként érkezett Pjongcsangba, miután a moszkvai Eb-n már legyőzte Alina Zagitova, az oroszok 15 éves új csillaga.

Mindketten kiváló korcsolyázók, de a törékeny külső kőkemény belsőt takar. Mindketten Eteri Tutberidze csapatában edzenek, akinek drasztikus módszereiről sok pletyka kering. „Fiatal lányok vagyunk, bármiről el tudunk beszélgetni. De ha kimész a jégre, akkor harcolnod kell. Ez sport, ez háború” – mondta sokatmondóan Medvegyeva.

Ha az olimpiát egy évvel korábban rendezik, ő lenne az olimpiai bajnok. Így hiába lényegült át szinte teljesen Anna Karenyinává, a csodálatos kűr is kevés volt. Zagitova is tökéletesen futott, úgy tűnik, egyáltalán nem tud hibázni. Technikai tudása elképesztő, de előadása még nem annyira kiforrott, mint az érettebb versenyzőké. A pontszámán azonban azzal is lendíteni tud, hogy az összes ugrását a program második felében mutatja be, amiért bónusz jár. „Azt éreztem, hogy nem hibázhatok, ami motivációt és szorongást is jelentett egyszerre. Reszketett a kezem, de a testem emlékezett, hogy mit szoktam edzésről edzésre csinálni” – nyilatkozta az új olimpiai bajnok.

Zagitova az orosz csapat első aranyát szerezte Pjongcsangban. A szocsi doppingbotrány miatti korlátozások miatt a Medal Plazán az olimpiai himnuszt játszották el neki.

Zagitovának ez az első szezonja a felnőttek között, 15 évesen és 281 naposan lett olimpiai bajnok, nála fiatalabb egyéni győztes csak Tara Lipinski volt 1998-ban, aki 15 éves és 255 napos korában nyert.

A bronzérem a kanadai Kaetlyn Osmondé lett, a szlovák Nicole Rajičová a 14. helyen végzett, a magyar Tóth Ivett pedig a 23. helyen zárt. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?