Vittek is elutazott

<p>A Slovan labdarúgócsapata ma este (19.00) a moldáviai bajnok Sheriff Tiraspol otthonában lép pályára a BL-selejtező 3. fordulójának visszavágóján. Az égszínkékek az első meccsen 2:1-re nyertek, ha továbbjutnak, már biztosan valamelyik kupasorozat csoportkörében szerepelhetnek.</p>

SITA-JELENTÉS

František Straka védencei múlt héten Žofčák és Mészáros góljaival győzték le a tizenháromszoros moldáviai bajnokot, amely háromszor szerepelt már az EL-csoportkörében. A Slovan azonban emberhátrányban fejezte be a meccset, miután Richard Lásikot kiállították. A középpályást értelemszerűen eltiltották, így ő nem is tartott a csapattal Moldáviába. A sérülésből lábadozó hátvéd, Nicolas Gorosito sem utazott el a többiekkel, ott van viszont az együttesben a szintén sérülés után visszatérő Róbert Vittek.

A Slovan pénteken a Fortuna Liga 4. fordulójában a rózsahegyiekkel találkozott, s csak nehezen nyert 2:1-re. „Az a mérkőzés megmutatta, hogy a játékosoknak 90 percen át felelősségteljesen kell futballozniuk. Olyan védelmi hibákat, mint a rózsahegyiek ellen, Moldáviában nem engedhetünk meg magunknak, mert a Sheriff azonnal büntetni fog” – mondta František Straka, a Slovan vezetőedzője.

A Sheriff a hétvégi bajnoki meccsén csak döntetlenezett az újonc Ceadir-Lunga otthonában, az eredmény 1:1 lett.

A Slovan ellen mindenképpen győznie kell a továbbjutáshoz a dél-amerikai játékosokkal teletűzdelt Sheriffnek, s Erik Čikoš, a pozsonyiak védője abban bízik, ezáltal tér nyílik az ellentámadásokra. „Nem játszhatunk arra, hogy az első perctől betonvédekezést alkalmazunk, de elsősorban a védekezésre kell koncentrálnunk. A fegyverünk a gyors ellentámadás lehet. A Sheriff játékosai olykor forrófejűek, és elfelejtenek visszamenni egy-egy támadás után, ez már Pozsonyban is megmutatkozott. Valószínűleg hazai pályán is így fognak futballozni, főleg, ha még a közönség is hajtani fogja őket előre. Remélem, lesz alkalmunk kontrázni, és valaki be is talál” – nyilatkozta Čikoš.

Ha a Slovan továbbjut, akkor a BL-selejtező playoffjában a csoportkörbe jutásért játszhat. Ha ott nem jár sikerrel, akkor is az EL-csoportkörben szerepelhet. Ha ma a Sheriff jut tovább, akkor a Slovanra az EL-selejtező playoffja vár.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik, és a magyar Vad István vezeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?