Vincze Ferenc tanítványai szívében

Gútát leginkább a Babetta-gyárral, s a kézilabda mellett a cselgánccsal azonosítják. Egykori mezővároshoz képest bámulatos sportélet jellemzi. S ha a cselgáncs kerül szóba, akkor Vincze Ferenc az első.A mindenki Feri bájának neve ugyanis teljesen összefonódott ezzel a japán küzdősporttal.

Gútát leginkább a Babetta-gyárral, s a kézilabda mellett a cselgánccsal azonosítják. Egykori mezővároshoz képest bámulatos sportélet jellemzi. S ha a cselgáncs kerül szóba, akkor Vincze Ferenc az első.

A mindenki Feri bájának neve ugyanis teljesen összefonódott ezzel a japán küzdősporttal. Szlovákia- szerte még a legeldugottabb településeken is a szakavatottak találkozhattak a nevével.

Először tizenhat évesen, a vágbesztercei szakközépiskolában ismerkedett meg az akkoriban új sportággal, a cselgánccsal. Teljesen elbűvölte a látványos gáncsolásokkal és dobálásokkal tarkított harcművészet. Megigézte ez a légkör, ami akkor és ott végérvényesen megpecsételte sorsát. DZSÚDÓS lett, így, csupa nagybetűvel. Feri bá egyre magasabb szakmai képesítéseket szerzett. Mindezen értékes szaktudás, tapasztalat és életigenlő bölcsesség látható minden egyes megnyilvánulásában. Akkor, amikor védenceit okítja a tatami mellett egy versenyen, vagy éppen az edzésen atyai szigorral, de kellő tisztelettel a rakoncátlan ifjak megregulázása közben. Biztos kézzel válogatja a dzsúdós tehetségeket, és szakavatott útmutatással irányítja, hozza-viszi és mentorálja Gúta leendő bajnokait, és válogatott intelmekkel készíti fel őket az életre. Tatamin innen és túl.

A nyolcvanas évek elejétől, szó szerint egyik pillanatról a másikra megkapta az akkori úttörőház mellett működő cselgáncsszakosztály menedzselését. Rendületlenül, kezdetben spártai körülmények között, megannyi időt és energiát nem kímélve igyekezett, amit a családja megértően viselt.

Szíve-lelke, mindenese a gútai cselgáncsklubnak. Elhivatottsága nem ismer határokat. Megszállottan küzd a mozgásért, műveli és művelteti, még egy ennyi kihívásokkal terhelt korban is. Ez tölti ki az életét. Úgy vélekedik, csak teljes odaadással és elhivatottsággal érdemes valamit csinálni, nem lehet megspórolni a fáradalmakat, az eredményekért igenis meg kell dolgozni.

Régi dédelgetett álma vált valóra, amikor 2011-ben a klub saját dojót kapott. Megannyi sikeres sportembert, országos bajnokot, Eb-résztvevőt nevelt, extraligába repítette csapatát. Feri bá egyszer azt mondta, a csillogó érmek és a hangos üdvrivalgások mellett a legfontosabb, milyen nyomot hagyunk mások szívében. Ez alapján bizton állítható: Vincze Ferencnek értékes élete van.

Mai, hatvanadik születésnapján rengeteg tanítványa gondol rá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?