Videóbíróval Bayern–Roma BL-döntő lehetne

A Liverpool 4:2-es római vereséggel is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, ám az olaszok sem lehettek elégedettek a bíráskodással.„Teljesen egyértelmű, hogy most már be kell vezetni a Bajnokok Ligájában is a videóbírót. Nem is értem, hogy az európai szövetség miért nem akarja megtenni.

A Liverpool 4:2-es római vereséggel is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, ám az olaszok sem lehettek elégedettek a bíráskodással.

„Teljesen egyértelmű, hogy most már be kell vezetni a Bajnokok Ligájában is a videóbírót. Nem is értem, hogy az európai szövetség miért nem akarja megtenni. Szerintem szükségszerű lenne, mert a szurkolók azzal viccelődnek, hogy videóbíróval most Bayern München–AS Roma döntő lenne. Az egészben az a legszebb, hogy ez igaz” – nyilatkozta Ramon Rodríguez Verdejo, azaz Monchi, az olasz labdarúgócsapat sportigazgatója a szerdai, második BL-elődöntő után.

A spanyol szakember nem maradt egyedül a véleményével, hiszen már a keddi, Real Madrid–Bayern München mérkőzés után két elmaradt büntetőt számon kértek a török Cüneyt Cakir játékvezetőn a németek.

Aztán jött a szerdai AS Roma–Liverpool mérkőzés.

Az odavágóval kapcsolatban egy hete már megírtuk, hogy az a meccs tökéletesen megmutatta a Liverpool erősségét és gyengeségét, és ugyan az angolok hangoztatták, az 5:2-es előny ellenére győzni mennek a visszavágóra is, mégiscsak ott motoszkálhatott a fejekben, hogy a legutóbbi két bajnokin két kiesőjelölt ellen is csupán döntetlenre futotta (West Bromwich Albion 2:2, Stoke City 0:0).

Az biztosnak tűnt, hogy a rómaiak változtatnak a felálláson, Eusebio Di Francesco az első meccsen ugyanis öngyilkos taktikával próbálkozott, úgy gondolta, ha a Barcelona ellen bejött a háromvédős rendszer, az elég lesz. Nos, kaptak is egy laza ötöst. Jöhetett a visszavágón a jól bevált 4-3-3, amelyben a két belső védő, Kosztasz Manolasz és Federico Fazio nagyon visszahúzódott, ez meg azért kedvezett a Mohamed Szalah, Sadio Mané, Roberto Firmino hármasnak, mert lendülettel vágtázhattak a megszerzett labdákkal.

Így történt a 9. percben is, amikor Radja Nainggolan eladta a labdát a félpályán, Firmino kiugratta Manét, aki nem hibázott – 0:1. Ezzel a góllal a Liverpool immáron a BL-történelem legeredményesebb csatártriójával bír, Szalahék 29 gólt szereztek, eggyel többet, mint a 2013/14-es szezonban a madridi Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale hármas.

A 15. percben a hazaiak egy öngóllal egyenlítettek, de aztán Wijnaldum ismét a vendégeket juttatta előnyhöz. A Liverpool így már 46 gólnál jár a BL főtábláján, ezzel maga mögé utasította az örökranglistán a Barcelona 1999/2000-es csapatát, amely 16 meccsen 45-ször talált be.

1:2 után a második félidőben Damir Skomina került össztűz alá, a szlovén játékvezető két büntetőt is adhatott volna, nem beszélve a piros lapokról (Trent Alexander-Arnold „védése” abszolút tizenegyest és kiállítást ért volna). Így maradt a továbbjutást nem érő hazai győzelem: Edin Dzeko egyenlített, Nainggolan duplájával pedig kialakult a 4:2-es végeredmény.

„Idén valami igazán különlegeset vittünk véghez. Egy kicsit dühös vagyok, de az élet megy tovább. Mi mást tehettünk még volna? A Liverpool nagyszerű csapatként játszott. Az biztos, hogy több ilyen mérkőzésre lenne szükségünk. Megható volt kijönni a stadionba, és látni ezt a sok embert, sajnálom, hogy nem tudtunk igazán csodálatos estét varázsolni” – nyilatkozta Di Francesco.

„Gratulálok a rómaiaknak, elképesztő mérkőzést vívtak, és nagyon bátran futballoztak. Ez volt az első alkalom, hogy nem voltunk olyan jók, mint amilyenek lehettünk volna. Őrülten hangzik, de megyünk Kijevbe a BL-döntőre” – lelkendezett Jürgen Klopp, a Liverpool edzője. Hozzátette, készen állnak a Real Madrid elleni csatára, de azzal is tisztában van, hogy a spanyoloknál tapasztaltabb ellenfelet nem kaphattak volna. „A játékosok nyolcvan százaléka ott volt a legutóbbi négy év három győztes csapatában, és még mindig együtt vannak. Ők tapasztaltak, mi nem, de ezer fokon fogunk égni” – tette hozzá Klopp.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?