Várt és váratlan sikerek

Három új bajnokot avattak Budapesten a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, a párosok között pedig címvédésre került sor. Kétszer az orosz, egyszer a francia, egyszer pedig – a népes szurkolótábor legnagyobb örömére – a magyar himnusz hangzott fel az impozáns Budapest Sportarénában.

A párosok versenye hozta a legkevesebb izgalmat, számítani lehetett az orosz bajnok győzelmére. Tatyjana Totmjanyina és Makszim Marinyin már három éve Európa legjobbjai, idén sem találtak legyőzőre.

Aztán viszont egy kicsit minden a feje tetejére állt, és egyre-másra születtek a meglepő eredmények. Jevgenyij Pljusenkót legyőzte a 19 éves Brian Joubert. Jégtáncban hosszú várakozás után, az eddig háttérbe szorult Tatyjana Navka és Roman Kosztomarov is felért a csúcsra, míg a bolgár házaspár, Albena Denkova és Makszim Sztavijszki hiába álmodott első helyről és hatos pontszámokról.

Az utolsó versenynapon pedig Magyarország is ünnepelhetett. Bár a nők kategóriájának malmöi bajnoka, Irina Szluckaja betegsége miatt nem vehetett részt az Eb-n, s mindenki tisztában volt a hazai pálya jelentőségével, a szurkolók kedvence, Sebestyén Júlia csak egy dobogós helyezésben reménykedett a kontinensviadal előtt, az aranyra nem is gondolt. Legnagyobb ellenfele, Jelena Szokolova azonban rontott a rövidprogramban, s a magyar lány előtt egyszerre megnyílt az út az aranyig. Már csak hibátlanul kellett futnia. Ez a „csak” azonban az egyik legnehezebb dolog egy sportoló életében. Julikának egy egész ország szurkolt, és ő nem okozott csalódást. Nagyszerű rövidprogramja után a kűrjébe sem csúszott hiba, s Szokolovának meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A budapesti műkorcsolya-Eb igazolta, nem mindig a legnagyobb esélyesek nyerik a versenyt. Persze fel lehet tenni a kérdést, mi lett volna, ha Pljusenkó minden ugrását teljesíti, ha a Denkova-Sztavijszki táncospárt a bírók jobban kedvelik, és ha Szokolova helyett Sebestyén Júliának kellett volna elsőnek futnia a rövidprogramban. Más eredmény született volna? Budapest új bajnokai néhány hét múlva Dortmundban bizonyíthatják, hogy akkor sem változott volna semmi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?