Ünneprontó trencséniek

A trencsénieknek szinte min-den sikerült, a dunaszerdahe-lyieknek viszont semmi, így a vendégek 3:0-ra nyertek a MOL Arénában a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában.

A trencsénieknek szinte min-den sikerült, a dunaszerdahe-lyieknek viszont semmi, így a vendégek 3:0-ra nyertek a MOL Arénában a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 7. fordulójában. De a vereség ellenére sincs ok pánikra, a DAC továbbra is közel áll az európai kupaszereplés kivívásához, három körrel a zárás előtt hétpontos az előnye a 4. helyezett zsolnaiakkal szemben.

Végig fantasztikus hangulat uralkodott a stadionban, közel kilencezren biztatták a sárga-kékeket, ami tavaszi nézőcsúcsnak számít a MOL Arénában.

Kalmár Zsolt eltiltása lejárta után visszakerült a kezdőbe, a Zsolnán duplázó Christián Herc most a cserepadon kezdett. Marco Rossi ezúttal is az utóbbi meccseken bevált 3–5–2-es formáció mellett döntött.

Nagy hazai rohamokkal indult a találkozó, az 5. percben Kalmár beadása után az üresen álló Bayo 7 méteres lövését Šemrinec kapus lábbal hárította. Később kiderült, hogy ez volt a DAC legnagyobb ziccere. Ljubicic távoli lövését és Bayo fejesét üggyel-bajjal hárította Šemrinec, majd Huk fejelt centikkel fölé. Zúgott a lelátó: „Európáért, Európáért, harcoljatok Európáért!”

Az idegenben jeleskedő trencséniek miután túlélték az első negyedórát, kezdtek egyre veszélyesebbek lenni. Volt bőven látnivaló, mert mindkét együttes támadófocit játszott. A 29. percben váratlanul vezetést szerzett az AS: El Mahdioui beadása után a teljesen szabadon hagyott Paur hét méterről a hálóba fejelt – 0:1. Ez volt a trencséniek első komolyabb helyzete. Nem sokkal később Ubbink remekül indította a kiugró Mancét, aki növelte a vendégek előnyét – 0:2.

„Rendkívül peches meccset játszottunk, rengeteg helyzetet elpuskáztunk, mi pedig gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Az első találatnál Paur hátulról indult, én nem is láttam, sajnos a többiek is lemaradtak róla – mondta lapunknak Miroslav Šatka. – A második trencséni gólnál lestaktikát akartunk alkalmazni, ám az egyik társam bennmaradt. Gólokkal fizettünk a bakikért.”

„Ébresztő, ébresztő!” – skandálta a DAC-tábor. Nem is adták fel a sárga-kékek, Vida és Bayo révén gyors akciókat vezettek, de jól zárt a vendégvédelem. A félidő hajrában Kalmár 30 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant.

Rossi a félidőben az eléggé bizonytalan Záhumenský helyett a Zsolnán duplázó Hercet küldte pályára, és átállt a 4–4–2-es hadrendre. Kapujához szögezte ellenfelét a DAC, egymás után jöttek a hazai szögletek, ám Igor Šemrinec kiváló napot fogott ki, nem lehetett neki gólt lőni. A trencséniek ahogyan csak tudták, tördelték a játékot, és húzták az időt. „Harcoljatok, harcoljatok!” – kiabálták a drukkerek. Harcoltak és küzdöttek is a dunaszerdahelyi futballisták, de nem tudtak a hálóba találni.

Szűk negyedórával a befejezés előtt a csereként beállt Divkovicot szabálytalanul akadályozták a tizenhatoson belül, ám Hrčka bíró sípja néma maradt. A 82. percben Bayo a hálóba fejelt, de a játékvezető a kapus akadályozása miatt nem adta meg a találatot. Pedig a lelátóról úgy tűnt, hogy az elefántcsontparti csatár megelőzte Šemrinecet, aki az ütközést követően eljátszotta a nagyhalált. Percekig fetrengett a földön. Egyébként a meccs során egyetlenegyszer kapott tapsot Hrčka, amikor a hajrában egy akció közben hasra esett…

A hosszabbításban a taktikai csereként szóhoz jutó Catakovic adta meg a kegyelemdöfést a csallóközieknek – 0:3. A trencséniek megismételték tavaly októberi dunaszerdahelyi sikerüket, bajnoki meccsen ebben a szezonban csak ők tudtak három ponttal távozni a MOL Arénából.

Hogy a DAC nem érdemelt ilyen nagy arányú vereséget, azt a statisztika is bizonyítja – labdatartás: 54%:46%, kapura tartó lövések: 6:7, mellé: 3:2, szögletarány: 11:6.

Pár perccel a meccs vége előtt néhányan elindultak hazafelé, a B-középről jött is a kérdés: „Hová mentek?” Aztán a lefújás után a szurkolók úgy éltették a csapatukat, mintha ők nyertek volna 3:0-ra. Ilyenek az igazi drukkerek!

„Nehéz kommentálni egy 3:0-s vereséggel záródott mérkőzést. Ráadásul másodszor kaptunk ki hazai pályán mai ellenfelünktől. Mind csalódottak és szomorúak vagyunk – értékelte a mérkőzést Marco Rossi, a DAC olasz mestere. – Az első félidőben Bayo hagyott ki egy hatalmas helyzetet. Csináltunk pár hibát, talán ha egész nap játszunk, akkor sem tudtunk volna betalálni. A trencsénieknek technikailag jól képzett játékosaik vannak, gyorsak, Šemrinec pedig több alkalommal remekül védett. Ebben a helyzetben azonban előre tekintünk, mint arra a vizes pohárra, amely nem félig üres, hanem félig tele van.”

„Sajnos, vannak ilyen meccsek. Hiába próbáltunk meg mindent, nem sikerült gólt rúgnunk. Büszkék vagyunk a szurkolóinkra, akik a háromgólos vereség után is ünnepeltek bennünket. Biztosra veszem, hogy kijutunk a nemzetközi kupaporondra, lelkes drukkereink megérdemlik, hogy Európa Liga-meccseket láthassanak” – szögezte le lapunknak Marin Ljubicic, a DAC csapatkapitánya.

„Ismét jobbak voltunk idegenben, mint hazai pályán. Tudtuk, hogy milyen környezetben kell játszanunk, hiszen a hazai közönség dopping a DAC számára. Labdaszerzést követően aktívan lendültünk játékba, és az első félidőben a hazaiakat nem engedtük veszélyes helyzetbe kerülni – mondta Vladimír Cifranič, a trencséniek szakvezetője. – Fordulást követően növelték a nyomást a hazaiak, de Šemrinec remekül védett. Ezt a küzdőszellemet várom el játékosaimtól hazai pályán is. A meccs végét kis szerencsével sikerült kivédekeznünk, az utolsó pillanatban rúgott góllal pedig lezártuk a meccset.”

Igor Šemrinec, a meccs trencséni hőse így látta az összecsapást: „Ellenfélként is öröm ilyen környezetben pályára lépni. Mindkét félidő elején nagyon beszorítottak bennünket, volt dolgom bőven, és néhány esetben a szerencse is besegített. Örülök, hogy visszavágtunk a három héttel ezelőtti hazai vereségért.”

A DAC ezzel matematikailag még nem tudta bebiztosítani az Európa Liga-indulást érő helyezést, ám továbbra is a második helyen áll, és május ötödikén, szombaton (17.00) a listavezető nagyszombati Spartak otthonában lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?