Továbbra is hibátlanok Madarasék

<p>Budapest. A már biztos csoportelső magyar férfi-vízilabdaválogatott az utolsó, horvátok elleni csoportmérkőzését is megnyerte az Eb-n (7:6), s hibátlan mérleggel várhatja a pénteki elődöntőt.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Benedek Tibor szövetségi kapitány gárdája a legjobb négy között a mai olasz–horvát párharc győztesével találkozik, a másik ágon a szerb–görög kettős jobbika lesz Montenegró ellenfele.

Nem fognak leereszteni

A 2013-ban világbajnok magyar együttes és riválisa, a 2012-es londoni olimpiai bajnok horvát válogatott rangadóján a balkániak kezdtek jobban, az első negyedben csak két horvát gól született. 0:3-nál már félő volt, hogy elúszik a meccs.

„Fontos volt, hogy nem estünk szét háromgólos hátrányban, vissza tudtunk jönni. Persze erre nem került volna sor, ha az elején bemennek a lövéseink. Itt mindenki tud már mindent, nincsenek nagy titkok, számítottunk rá, hogy felkészülnek belőlünk” – nyilatkozta Madaras Norbert, aki háromszázadik mérkőzését játszotta a magyar válogatottban.

Csapattársai pedig tettek róla, hogy szép legyen a jubileuma, a második negyed végén már 4:4-es döntetlen állt az eredményjelzőn. A Benedek-csapat épp Madaras góljának köszönhetően vezetett először a mérkőzésen a nagyszünet után, a horvátok azonban egyenlítettek, s Tóth Márton találatára is jött a válasz – de Hárai Balázs svédcsavaros góljára már nem, így 7:6-ra a magyarok győztek, akik a B csoport küzdelmeit százszázalékos mérleggel zárták.

„Korábban már kifejtettem, hogy ez egy fontos meccs, látszott is a játékunkon, hogy komolyan vesszük, egy pillanatra sem álltunk le. Felesleges tagadni, nem szerettük volna a szerbeket kapni az elődöntőben, és a közönséget is ki akartuk szolgálni – értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Egy nagyobb pihenő jön most, de az ellenfeleink játszani fognak. Muszáj volt felpörögnünk, hiszen ha most nem adtunk volna bele mindent, az elődöntőre sem készülünk fel megfelelően.”

A kapus Nagy Viktor szerint nem fognak leereszteni péntekig. „A kapitány gondoskodni fog arról, hogy ne unatkozzunk. Lehet számolgatni, de úgy érzem, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy bárkit képesek legyünk legyőzni. A horvátok ellen azért látszott, hogy fáradunk, nem is bánjuk, hogy most jön egy kis szünet” – mondta Nagy.

Magabiztos továbbjutás

A magyar női válogatott is ott van a legjobb négy között a budapesti kontinenstornán – igaz, Merész András szövetségi kapitány együttese a férfiakkal ellentétben nem egyenes ágon lett elődöntős. Az Oroszország elleni, zuhogó esőben rendezett mérkőzésen a magyar lányok 11:7–re nyertek.

A kiegyenlített első negyed után a második nyolc percben sziporkáztak a magyarok, szebbnél szebb góljaikkal 6:2-re nőtt a különbség a két csapat között. Kisteleki Dóráéknak a folytatásban nem okozott gondott a megnyugtató előny megtartása, az oroszok csak a hajrában kozmetikázták az eredményt. A magyar csapat magabiztosan jutott be a legjobb négy közé.

„Amit ma láttunk, az valós különbség a két csapat között, akár a játékerőt, akár a teljesítményt nézzük – nyilatkozta a meccs után Merész András, aki szerint hiba lett volna, ha a nagy előny tudatában túlzottan a szép játékra törekedtek volna védencei. – A vezetést megtartani is meg kell tanulni, mert lehet, hogy a következő találkozón épp csak kétgólos fórt kell megőrizni hosszabb ideig.”

A magyar válogatott ellenfele a holnapi elődöntőben a körbeveréses B csoportot megnyerő Spanyolország lesz. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?