Teljesült a magyar teniszálom, Fucsovics legyőzte Kližant

<p>Fucsovics Márton 3:6, 6:3, 6:3, 7:5-re legyőzte Martin Kližant a pozsonyi NTC-ben, ezzel Magyarország óriási meglepetésre 3:1-re nyert Szlovákia ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának I. csoportjában.&nbsp;A magyarok ősszel a Világcsoportba kerülésért, a szlovákok az I. csoportban maradásért játszhatnak.</p>

Fucsovics Márton azzal a tudattal léphetett pályára, hogy ha legyőzi Martin Kližant, akkor a magyarok biztosan bentmaradnak az euro-afrikai zóna első csoportjában, és ősszel a Világcsoportba jutásért játszhatnak. Ilyesmire utoljára 21 évvel ezelőtt, 1996-ban volt példa.

Fucsovics rögtön az első játékban brékelhette volna a szlovákok első számú játékosát, de nem sikerült neki, Kližan azonban rögtön ezután elvette ellenfele adogatását, és be is húzta a szettet 6:3-as eredménnyel.

A második játszma magyar adogatással indult, 3:2-ig mindkét teniszező hozta a saját szerváját. Ekkor Fucsovics brékelni tudott, 4:2-re ellépett, és 6:3-mal övé lett ez a szett.

A harmadik játszma első játékában Fucsovicsnak rögtön három bréklabdája volt semmi-negyvennél, innen Kližan még felállt, de a negyedik bréklabdát már értékesítette Fucsovics. Utána a saját szerváját is hozta, de 0:2-ről hamar 3:2 lett, Kližan sorozatban nyert három játékot. Csakhogy utána Fucsovics tudott nyerni zsinórban négyet! Főleg az volt lenyűgöző, ahogy 4:3-as vezetésnél két kettőshiba után semmi-negyvenről kiszerválta a gémet, gyengébb jellemek ezen a ponton összeomlottak volna. Így viszont ez a szett is Fucsovicsé lett.

A negyedik szettben 6:5-ös magyar vezetésig még csak bréklabdája sem volt senkinek, mindkét játékos őrizte az adogatását. Az egyre idegesebb Kližan szervájánál azonban Fucsovicsnak több meccslabdája is volt. A másodiknál már örült a magyar kispad, mert Kližan második szerváját is kint látta a vonalbíró, de a sólyomszem megmutatta, hogy bent volt. A harmadik magyar meccslabát is elhárította Kližan, de a negyediknél kettőshibát vétett, a magyarok pedig ezúttal már tényleg ünnepelhettek.

Ezzel biztosan bentmaradtak az euro-afrikai zónában, s ősszel a Világcsoportba kerülésért játszhatnak. Egy héttel Piros Zsombor junior Australian Open-győzelme után tehát a magyar tenisz újabb óriási sikert könyvelhetett el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?