Nehéz ellenfelet kapott a HC DAC

HC DAc.kupadöntő2024

Kedden megtartották a női kézilabda Európa-liga selejtezőinek sorsolását, ahol a dunaszerdahelyi HC DAC is érdekelt volt. 

A sárga-kékeknek hivatalosan a kvalifikáció második körében kell csatlakozniuk a versenysorozathoz, de az első selejtező a jelentkezők száma miatt nem is kerül megrendezésre. A sorsoláson az utolsó előtti párban húzták ki a csallóközi csapatot, amely a román bajnokság legutóbbi szezonjában 5. helyen végzett SCM Ramnicu Valceát kapta ellenfélül. A párharc első mérkőzésére október 5-én vagy 6-án kerül sor Romániában, a visszavágót egy héttel később rendezik. Információnk szerint a HC DAC hazai pályája a nemzetközi sorozatban minden bizonnyal a vágsellyei sportcsarnok lesz. 

Amennyiben a szerdahelyiek bravúrt bemutatva továbbjutnak, a csoportkör eléréséhez még egy párharcban kéne eredményesnek lenniük. Itt sem volt azonban szerencsés Debre Viktor csapata, amely az előző szezonban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében csak egy góllal kieső debreceni DVSC ellen játszhatna. A Loki ráadásul az idei szezonban is a BL-re készült, azonban nem kapta meg a szabadkártyát, így egy bombaerős kerettel vág neki a második számú sorozatnak.

Az Európa Kupában a vágsellyei Duslo és a nagymihályi Iuventa is érdekelt. Előbbi a portugál Academia Andebol Sao Pedro do Sul, utóbbi a svájci HSC Kreuzlingen a 64 csapattal induló sorozatban. Az EK-ben végig egyenes kieséses, oda-visszavágós rendszerben játszanak. (ez)

Női kézilabda Európa-liga

A 2. selejtezőkör párosításai

H 65 Höörs HK (svéd)–HC Gjorche Petrov-WHC Skopje (macedón)

Sport Lisboa e Benfica (portugál)–Super Amara Bera Bera (spanyol)

Ankara Yenimahalle BSK (török)–DHK Banik Most (cseh)

Cabooter Fortes Venlo (holland)–Vác (magyar)

Fredrikstad Bkl (norvég)–GC Amicitia Zürich (svájci)

JDA Bourgogne Dijon Handball (francia)–Hypo Niederösterreich (osztrák)

HSG Blomberg-Lippe (német)–SU ZRK Crvena Zvezda (szerb)

SCM Rm Valcea (román)–HC DAC (szlovákiai)

KPR Gminy Kobierzyce (lengyel)–Armada Praxis Yalikavakspor (török)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?