Száműzték a csontzenét

Baka/Bős. Tizenöt év után ismét rangadót játszik a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának két csallóközi riválisa Bakán, ahol a hagyományokkal ellentétben ezúttal vasárnap délután kerül sor a nagy érdeklődéssel várt párharcra.

„Egykor éppen mi voltunk a II. ligában vitézkedő bősiek fakócsapata, több ízben éppen a szereposztás miatt nem léphettünk feljebb a ranglétrán. Később fordult a kocka. Fokozatosan felzárkóztunk, az új idényben pedig egy szintre kerültünk a bősiekkel. Lehetőségeimhez mérten még mindig támogatom a csallóközi nagyközség reprezentánsait, ráadásul a Gazda Kft. érdekszférája is összeköt bennünket. Az viszont egyértelmű, hogy szívem a bakaiakhoz húz” – vallott összefonódásairól némi nosztalgiával a hangjában Kováts Gyula agrárvállalkozó. A bősi focisikerek egykori kovácsa már huzamosabb ideje a bakaiak főszponzora. Szerinte a régióderbinek különös varázsa van, hiszen mindenkit fűt a bizonyítási vágy. „Állítom, csontzene nélküli egészséges rivalizálás zajlik a két szomszédvár csapata között. A bősiek csupán egy ponttal előznek meg bennünket a tabellán, plusz pontok tekintetében azonban mi vagyunk a jobbak. Ha nyerünk, eléjük kerülünk. Számunkra ez a meccs igazi tétje. Színvonalas, sportszerű összecsapásra számítok. Kedvező időjárás esetén, akár nézőcsúcs is születhet Bakán” – nyilatkozta lapunknak a rutinos futballdiplomata. Tőle azt is megtudtuk, a találkozót V. ligás ificsapatuk előmérkőzése (14.30), illetve mazsorettek és a Bősi Tánc- és Tornastúdió csoportjának fellépése színesíti. A drukkereket ínyencfalatokkal, frissítővel is várják.

„Játékosaim felfokozott hangulatban várják a nehéznek ígérkező holnapi mérkőzést. Sérültjeink felépültek, lapok miatt sem szorul kényszerpihenőre senki, így a legerősebb összeállításban lépünk pályára szomszédainknál. Remélem, szurkolóink is velünk tartanak, buzdításukra nagy szükségünk lesz a mérkőzésen. A bakaiak az utóbbi időben remek formában játszanak, ezért a döntetlennel is elégedett lennék” – latolgatta az esélyeket Czajlik Tibor, a bősiek edzője, aki a két vetélytárs őszi párharcán játékosként egy találattal vállalt részt csapata 3:1-es sikerében. A vasárnapi meccs 17 órakor Kadlíček játékvezető sípjelére indul. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?