Sikeres jányoki idénykezdet

Jányok. Győzelemmel mutatkozott be (4:2) hazai környezetben az újjáalakult jányoki együttes a dunaszerdahelyi területi bajnokság 1. fordulójában. Ľuboš Lojdl fiatal védencei biztosan tartották otthon a három pontot a nagyszarvaiak ellen. Pedig a mérkőzés első percei nem a hazaiak sikerét vetítették elő.

Jányok. Győzelemmel mutatkozott be (4:2) hazai környezetben az újjáalakult jányoki együttes a dunaszerdahelyi területi bajnokság 1. fordulójában. Ľuboš Lojdl fiatal védencei biztosan tartották otthon a három pontot a nagyszarvaiak ellen. Pedig a mérkőzés első percei nem a hazaiak sikerét vetítették elő. Történt ugyanis, hogy a 2. percben egy jobb oldali vendégtámadást Chovanec góllal fejezett be. Ráadásul pár perccel később egy öngóllal növelhette volna előnyét a Hančin-alakulat, de a labda a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. A hazaiak ezután átvették a játék irányítását, majd a 12. percben szabadrúgáshoz jutottak. A visszagurított labdát Varjú Zoltán bombázta Boráros kapujába. Alig telt el újabb tizenegy perc és már 3:1 világított a jányoki eredményjelzőn. A 20. percben jobb oldalról érkezett a labda, Balucha jóvoltából pedig már a hazaiaknál volt az előny. Továbbra sem álltak le Lojdl védencei, aminek pillanatokon belül meg is lett az eredménye. Nyársik Pétert a büntetőterületen belül buktatta a nagyszarvaiak hálóőre. A megítélt tizenegyest a hazaiak játékmestere, Filkász higgadtan értékesítette.

Fordulás után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Már az 55. percben, szögletből sikerült a szépítés. A második játékrész derekán aztán törés állt be a nagyszarvaiak erőfeszítésében. Farkas Norbert egy légi párharc során rosszul ért földet, amit a kulcscsontja bánta. A lesérült játékost a Jányokon állomásozó gyorsmentő szállította el. Páleš Roman tette fel a pontot az i-re, aki egy tetszetős akció végén, a hajrában állította be a végeredményt.

Janíky–Rohovce 4:2 (3:1). Góllövők: Varjú (12.), Balucha (20.), Filkász (23.), R. Páleš (81.), ill. Chovanec (2.), Farkas N. (55.). Sárga lapok: R. Páleš, ill. Boráros, Farkas R., Herberger, Bartal, Makky. Játékvezető: Ábrahám, 150 néző.

JANĺKY: Holík–Balogh (Hozák), Méry, Nyársik P., Solčiansky, Filkász, Balucha (R. Páleš), Varjú, Nyársik J. (Árva), Jakóczi (Kiss), J. Páleš ROHOVCE: Boráros–Pavlov, Chovanec, Farkas N. (Makky), Chovanec T., Vass, Lipka (Bartal), Cibák, Farkas R. (Jávorcsík), Herberger, Pozor. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Ľuboš Lojdl (Janíky): „Csak gratulálni tudok a fiúknak, elégedett vagyok a mutatott játékkal. A hozzáállással és a harcossággal is minden rendben volt. Erre a mérkőzésre lehet építkezni. A fiatalokon azonban meglátszott a rutin hiánya, ennek tudható be, hogy 3:1-es vezetésnél feljött az ellenfél, és szorossá tette a meccset. Ezen a találkozón azonban a jobb csapatszellem diadalmaskodott.”

Pavol Hančin (Rohovce): „Gyorsan megszereztük a vezetést, ráadásul volt még egy óriási helyzetünk is. Tudat alatt talán túlságosan is megnyugodtunk. Ennek tulajdonítom az egymás után bekapott gólokat. A csapat túlnyomó része átlagon aluli teljesítményt nyújtott. Fájó pont, hogy egyik játékosom kulcscsonttörést szenvedett. A szív ereje győzedelmeskedett szombat délután.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?