Sárga lap a meccsellenőröknek

<p>Dunaszerdahely. Az elmúlt hét végén nem voltak jelen a meccsellenőrök a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség hatáskörébe tartozó bajnokságok mérkőzésein. Utánanéztünk, mi történt.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A futballkulisszák mögött többen sztrájkot, bojkottot (is) emlegettek, ebben az esetben azonban másról volt szó. Megtudtuk, hogy a szövetség elnöke, Benovič Árpád döntött úgy, hogy ezúttal nem delegálja az ellenőröket a találkozókra. „Betelt a pohár. Az elmúlt hetekben beküldött ellenőri jelentésekkel, természetesen kivételek is akadtak, elégedetlen voltam. Olyan hibákat észleltem, amiből arra következtettem, hogy a meccsellenőrök nem teljesítik küldetésüket. Az általuk készített jelentések a legtöbb esetben az általános megállapítások szintjén tájékoztattak a mérkőzésen történtekről. Nekik viszont az a feladatuk, hogy minden apró rezdülésre odafigyeljenek, ezeket rögzítsék, ezzel ugyanis nagyban megkönnyíthetik a döntéshozók, a szakbizottságok munkáját. A jobbítás szándéka vezérelte döntésemet” – ecsetelte a kiváltó okot a területi szövetség elnöke, aki elmondta, hogy erről hivatalosan pénteken, a kisfaludi játékvezetői továbbképzést megelőző megbeszélésen tájékoztatta az érintetteket. „Az elmúlt hét végén lejátszott párharcok történéseit ezúttal a játékvezetők által készített jegyzőkönyvek alapján bíráljuk el. A forduló legjobbjait, melyet a meccsellenőrök jelölnek ki, ezúttal nem értékelik ki. Egyedi esetről volt szó, a hét végén már ismét ott lesznek a találkozókon. Remélem, okultak az esetből” – bizakodott a folytatást illetően Benovič Árpád.

Ezúttal természetesen videofelvétel sem készült az AG Sport Liga párharcain. „A videokazettát a meccsellenőrök viszik magukkal a találkozókra, és a meccs után magukkal hozzák a területi szövetségre, ahol ezeket archiváljuk” – avatott be a részletekbe Szerencsés Lajos, a területi szövetség titkára. Úgy véltük, meccsellenőri meglátásait is közli, de jelezte, a hétvégi bajnokikon való távolmaradásukról csak az elnök nyilatkozik.

A csallóköziek esete is igazolja, hogy a mérkőzések ellenőrei sem képeznek kivételt, feletteseiktől ők is kaphatnak sárga lapot. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?