Real Madrid: hetedszerre sem sikerült

<p>Parázs meccseket játszottak kedden: a madridi derbin semmi sem dőlt el, a Juventus számára viszont aranyat</p><p>érhet Vidal tizenegyesgólja.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Hetedszer találkozott egymással ebben a szezonban a Real Madrid és az Atlético Madrid – s a Real Madridnak hetedszer sem sikerült győznie. (Lásd keretes összeállításunkat.) A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében megismétlődött a tavalyi finálé, és a párharc első összecsapása gladiátorok küzdelmét hozta, gólok nélkül: 0:0.

Az első félidőben inkább a futball dominált, és ebben a Real volt a jobb. A hazaiak legjobbja egyértelműen Jan Oblak volt. A kapus a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján váltotta a sérült Moyát, majd a Leverkusen elleni tizenegyespárbaj során bemutatott egy nagy bravúrt, és sokak szerint az Atlético elsősorban neki köszönhette a továbbjutását. A szlovént most is agyba-főbe dicsérik, az Atléti gyakorlatilag az első félidei védéseinek köszönheti, hogy versenyben maradt.

A foci után jött a szünet, majd a gladiátorharc. Ahogy telt az idő, felértékelődött a gól jelentősége: nem is született meg. Inkább a vér folyt. Méghozzá patakokban, Mario Mandzukic arcáról. A második félidő elején Sergio Ramos könyököse után szakadt fel a horvát csatár homloka, elképesztő látványt nyújtott. S bár Ramos vétlennek tűnt az esetnél: Ramos mégiscsak Ramos. Mazsics bíró egyébként még csak sárgát sem adott a védőnek, Mandzukicnak viszont igen, amikor a center néhány perccel később odapakolt (könyökkel) Varane-nak. S ezzel még nem volt vége: a 62. percben a róka fogta csuka esete állt fenn Dani Carvajal és Mario Mandzukic között: a horvát fogta a spanyolt, aki előbb mintha beleharapott volna ellenfelébe, majd egyszerűen hasba vágta. Mazsics sporttárs a kollégáival együtt ezt sem látta, pedig ez mindkét focistának pirosat ért volna: Mandzukicnak a második sárgával, Carvajalnak egyből.

A meccs után némi szomorúsággal olvastuk, hogy az Atlético Madrid részéről megszólalók mind elégedettek voltak a 0:0-val, mivel nem kaptak gólt hazai pályán. Egy újabb példa arra, hogy az idegenben lőtt gólok szabálya fölött mennyire eljárt az idő. Már csak azért is, mert Carlo Ancelotti leginkább azért sopánkodott, hogy a Real nem lőtt gólt idegenben. A jövő heti visszavágó hangulatába egyelőre bele sem merünk gondolni, alighanem véres csata lesz az is.

Monacóban sem feltétlenül kaszinózgatnak majd a felek a keddi Juventus–Monaco (1:0) tükrében. A Juve Paul Pogba nélkül várta a franciákat, ott volt viszont a pályán az ötven napot kihagyó Andrea Pirlo. Nem nagyon ment neki, de egy megmozdulással megint eldöntötte a meccset. Az ő hosszú indítása után akadt össze Carvalho és Morata lába valahol a tizenhatos vonala környékén, a cseh Královec pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest az az Arturo Vidal bombázta a jobb felső sarokba, aki a mérkőzés folyamán igencsak gyatrán játszott. Önbizalma azért van: elkérte a labdát a rúgásra készülő Téveztől.

A vendégek haragudtak a cseh bíróra. Andrea Raggi, a vendégek olasz védője szerint a fault a büntetőterületen kívül esett, Leonardo Jardim edző pedig egyenesen azt állította, hogy szabálytalanság sem történt. Bárhogy is: a Monaco masszív csapat, és az első húsz percben alaposan meglepte a Juventust, majd hátrányban is kidolgozott néhány kisebb helyzetet. A hazaiak legjobbja a 37 éves kapus, Gianluigi Buffon volt. De az olaszok pedig olaszok: ha a bekkelésben jónak számító Juventus szerez egy gólt Monacóban, alighanem hátradőlhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?