Rangadó a DAC-stadionban

Dunaszerdahely/Szenc. Ma délután (16.00) csúcsrangadó zajlik a DAC-stadionban, ahol a II. labdarúgóliga nyugati (A) csoportjának hazai listavezetője az őszi éllovas, úgyszintén bajnoki címre pályázó szenci SFM csapatát fogadja.

A vendéglátók tavasszal jó formában játszanak, a napjainkig lejátszott öt mérkőzésükből négyet megnyertek, csupán a nyitrai fakó elleni idegenbeli találkozójukon nem tudtak pontot szerezni. Legutóbb Moravanyban diadalmaskodtak. „ Fájó pontunk, hogy sok helyzet kell a gólhoz. A küzdeni tudással, erőnléttel nincs probléma. Én viszont azt szeretném, ha szemet gyönyörködtető, eredményes játékkal adnánk nagyobb hangsúlyt szuverenitásunknak” – fogalmazott Meszlényi Tibor, a csallóköziek vezetőedzője. „Nálunk mindenki bevethető. A fejemben már kialakult a kezdő tizenegy. Nevekről azonban nem teszek említést. Célunk színvonalas játékkal, gólgazdag meccsen begyűjteni a három pontot. Reméljük, sok szurkoló jön el a csúcstalálkozóra” – bizakodott a sárga-kékek rutinos trénere.

Az őszi első szenciek a futball-tavaszt nyögvenyelősen kezdték. Április elején a beavatottak azt rebesgették, a szenciek lapátra tették a két DAC-ot is megjárt játékosukat, Gőgh Árpádot és Medgyes Józsefet. „Csupán az történt, hogy Gőgh az április eleji átigazolási időszakot kihasználva a galántaiakhoz igazolt. Medgyes pedig továbbra is nálunk folytatja pályafutását” – hangzott Alexander Matlák szenci klubelnök magyarázata. Amikor azzal érveltünk, hogy egy nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett játékostól nem szokás a nagy versenyfutás időszakában könnyű szívvel megválni, a tisztségviselő lakonikusan csak ennyit mondott: „Hogy miként zajlott az egész, azt csupán Gőgh és klubtulajdonosaink tudnák megválaszolni. Ne is firtassuk tovább, többet úgysem mondhatok.” A csütörtöki edzést követően Karol Brezíktől, a SFM trénerétől megtudtuk: a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó Matlák-Koloni kettősön kívül minden kerettag bevethető. „Rendkívül jól képzett kollektíva a DAC. Kiemelném a játékosok kiváló erőnlétét, harciasságát, a széleken vezetett gyors ellentámadásokat, biztonságos védekezését. Minimális célunk a döntetlen – dicsérte a sárga-kékeket az egykori kiváló csatár. – Én teljesítményük alapján, nem pedig klubhovatartozása szerint értékelem és szelektálom futballistáimat. Ezért megígérhetem, Medgyes is ott lesz a kezdőcsapatban. Gőghről pedig ne kérdezzen. Úgysem válaszolok” – vallott színt a szenciek stratégája.

A Szlovák Futballszövetség időközben úgy döntött, hogy a 19. fordulóban elmaradt Sp. Trnava B–SFM Senec mérkőzést május 7-én pótolják, ennek a végeredménye nagy befolyással lehet a tabella alakulására. (ái)

MECCSKALAUZ

Tabellasorok

1. DAC 20 12 2 6 35:20 38

2. SFM Senec 19 11 3 5 30:19 36

Őszi eredmény

SFM Senec–DAC 2:0 (1:0), g.: Peciar (39.), Gőgh (81. – 11-esből)

Tippünk

Ezúttal 3:1-es DAC-győzelem kerül a jegyzőkönyvbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?