Öt futballévtized Patonyréten

Patonyrét. Júniusban kispályás focitornával hangoltak, holnap nosztalgiameccsel emlékeznek a közel kétszáz lelket számláló csallóközi településen a helyi labdarúgás ötven évére.„1966-ban alakult falunkban a fociszakosztály.

Patonyrét. Júniusban kispályás focitornával hangoltak, holnap nosztalgiameccsel emlékeznek a közel kétszáz lelket számláló csallóközi településen a helyi labdarúgás ötven évére.

„1966-ban alakult falunkban a fociszakosztály. Élő bizonyítékként állíthatom, hogy így volt, jómagam gyűjtöttem össze öt évtized helyi futballtörténéseit – mondta érdeklődésünkre Rostás Alajos, akinek élete összefonódott a patonyréti labdarúgással. – Délután fél ötkor nosztalgiamérkőzésen találkozik falunk és a közeli Diósförgepatony öregfiúk csapata. Utána megnézzük a jubileumra készült fényképkiállítást, amely a labdajáték itteni eseményeire emlékeztet. Kis falu vagyunk, mindig játszottak nálunk idegenek. Őket is megbecsüljük, s örülünk, hogy egykor nálunk futballoztak. Mindenkit szeretettel várunk, közel kétszáz emberre számítunk. Szeretném szóra bírni volt játékosainkat, hadd mondják el, hogyan emlékeznek a patonyréti futballévekre. Aztán csokorba szedem élményeiket, s kis füzetecskében megírom, hogy maradjon bővebb írásos feljegyzés is az első ötven évről. Amit eddig összegyűjtöttem, emlékeimből, tényismeretünkből merítve, az elmondom a jelenlevőknek a holnapi futballünnepen. Sok érdekes történet is elbukkan, hogyan lett a kezdeti lelkesedésből focicsapat, hogyan értünk a járási bajnokság élcsapatává, hogyan nyertük meg – kétszer is – a III. osztályt, hogyan indítottunk ificsapatot, s miként végeztek a somorjaiak, mikor meccsvásárlási szándékkal jöttek hozzánk. Tizennégy-tizenöt éve kezdődött a foci újabb fellendülése falunkban, amikor tehetős szponzor érkezett. Távozása után is megpróbáljuk életben tartani a szórakozást is jelentő labdajátékot, fiatal sportvezetőink vannak, most is beneveztünk az átalakított területi VII. ligába. Holnap azonban a múlt emlékeit elevenítjük fel.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?