Örülne a szerződésnek, bármit nem ír alá

Két NHL-es korongozó is jégre lép az ST Extraligában: a bajnok Slovan csapatában Miroslav Šatan (Buffalo), a Trenčín együttesében pedig Marián Gáborík (Minnesota). Amíg a szerződéshosszabbításról tárgyalnak, addig a honi hokibajnokságban szerepelnek. Gáborík még négy mérkőzést játszik a Dukla színeiben, aztán visszatér a tengerentúlra.

A Minnesota klubvezetői azt állítják, hogy Marián Gáborík túlzott követelésekkel állt elő, ezért nem jött létre a megállapodás.

Semmi extra kívánságom nincs, csak azt szeretném, hogy a csapat egyik kulcsembereként ne a legalacsonyabb fizetést kapjam. Kerek-perec kijelentettem, ha nem állapodunk meg, akkor akár az egész idényt is kihagyom.

Azért csak valakinek engednie kell, mert különben nem jutnak közös nevezőre. Úgy tűnik, a Wild vezérkara is hajthatatlan, hiszen még a nyári alapozásra sem nevezte.

Szeptember tizenharmadikán kezdődött Minneapolisban az idei edzőtáborozás, s nincs abban semmi különös, hogy kimaradtam a keretből. Csak azok mehettek, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek.

Játékos ügynöke, Allan Walsh miként nyilatkozik az esetleges szerződéshosszabbításról?

Ő szinte naponta kapcsolatban van a Minnesota illetékeseivel, s csak akkor jelentkezik, ha konkrét ajánlatot kapnék. Szerintem még egy-két hétig eltart a kötélhúzás.

Sokat gondolkodott a Trenčín ajánlatán?

Mivel ebben a csapatban lettem ismert hokis, azonnal igent mondtam. Más szlovákiai együttes nem jöhetett volna számításba.

Annak ellenére, hogy augusztusban alig-alig edzett, szenzációs formában játszik az ST Extraligában. Öt mérkőzésen hét gólt ütött, és ezen kívül volt két gólpassza is. A kanadai pontverseny élén áll...

Egyszerűen kijött a lépésem, hiszen mindjárt mesterhármast ütöttem a nyitófordulóban, s utána is jól ment a játék. Sokat köszönhetek a társaknak, akiktől remek átadásokat kapok.

A legutóbbi fordulóban Marián Gáborík viselte a csapatkapitányi karszalagot. Miért?

Sajnos, Marcel Hanzal pénteken megsérült, s ennek következtében hosszabb pihenőre kényszerül. Vasárnap délelőtt közölték az edzők, hogy én leszek a csapatkapitány. Nagyon örültem ennek, annak még jobban, hogy sikerült nyernünk, s még egy gólt is lőttem. Trencsénben nagyszerű a kollektíva, a szakosztályban is valódi profi munka folyik. Fájó szívvel búcsúzom majd a fiúktól.

Még négy találkozó hátravan...

Minden jel szerint a kilencedik forduló után utazom a tengerentúlra. Akkor is, ha nem sikerül megállapodni a Minnesota klubvezetőivel. Amíg nem lesz szerződésem, addig valamelyik egyetemi csapattal fogok edzeni. Még egyszer hangsúlyozom: nagyon örülnék, ha sikerülne a szerződéshosszabbítás, bármit azért nem írok alá!

Milyen az Extraliga színvonala?

Sokkal magasabb, mint gondoltam; nagyon sok tehetség játszik a bajnokságban. Szerintem közülük többen is az NHL-ben kötnek majd ki. Utánpótlásban tehát nincs hiány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?