Hozzánk is ellátogatott az Il Volo

kép

Szeptember végén lépett fel a Peugeot Arénában az Il Volo operapop formáció. Az énekegyüttes, melynek repertoárja a klasszikus olasz dallamoktól a modern popoperáig terjed, a Music Production szervezésében érkezett a fővárosba.

Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble 2009-ben találkoztak egy San Remó-i énekversenyen, melyen szólistaként vettek részt – ekkor még nem is álmodtak róla, hogy triót alkotva milyen sikereket érhetnek majd el. Barone ekkor 16, Boschetto és Ginoble még csak 14 évesek voltak. A Három Tenor, azaz Luciano Pavarotti, Plácido Domingo és José Carreras mintájára álltak össze, és rövidesen a tenorini becenéven emlegette őket a sajtó. A két tenor és egy bariton alkotta együttes azóta a világ számos nagyvárosában adott telt házas koncertet – Pozsonyban hol együtt, hol szólóban, vagy éppen egymást kiegészítve énekeltek.

Az Il Volo európai turnéját a cseh szimfonikus zenekar, a Bohemian Symphony Orchestra Prague kísérte, a nézők így a szimfonikus zene és az olasz temperamentum izgalmas keverékének lehettek tanúi. A trió film-zenenét, klasszikus és könnyűzenei feldolgozásokat adott elő. Stílusosan indítottak, mégpedig a Gladiátor című film betétdalával, a Now We Are Free című dallal. Ezt követően olyan dalok hangzottak fel,  mint a Miserere, a The Sound of Silence, a Queen Show Must Go On-ja, Leonard Cohen klasszikusa, a Hallelujah, Morricone szerzeménye, a The Ecstasy of Gold, vagy épp Frank Sinatra slágere, a My Way.

A koncertnek volt egy különleges vendége is, a nemzetközileg elismert svájci csellista és zeneszerző, Jodok Vuille. Vuille a klasszikus zenét modern elemekkel ötvöző hangzásával szerzett magának hírnevet – jelenleg több mint ötmillióan követik őt az Instagramon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?