Nyolcvanegy gól esett

Szöul. Véget ért a 2. forduló a XVII. labdarúgó világbajnokságon, már mind a 32 csapat lejátszotta első és második mérkőzését, a találkozók számát figyelembe véve pontosan a félidejéhez érkezett a nagy torna.

Szöul. Véget ért a 2. forduló a XVII. labdarúgó világbajnokságon, már mind a 32 csapat lejátszotta első és második mérkőzését, a találkozók számát figyelembe véve pontosan a félidejéhez érkezett a nagy torna.

A résztvevők közül a spanyolok és a brazilok már nyolcaddöntősök, s további 25 válogatott őrizte meg – persze eltérő, kisebb-nagyobb mértékben – esélyét a továbbjutásra. A szaúdiak, a lengyelek, a szlovénok, a kínaiak és a nigériaiak már kiestek.

Az objektív és szubjektív tapasztalatok meglehetősen szélsőségesek.

Eddig 81 gól esett, ez eggyel több, mint a legutóbbi vb első 32 meccsén. Két bombameglepetés született (Szenegál–Franciaország 1:0, USA–Portugália 3-2) és éppen tizenegy a 11-esek száma. A találkozónkénti 2,53-as gólátlag nem rossz, de jelentős mértékben köszönhető a Németország–Szaúd-Arábia meccs 8 találatának. Az 1. forduló után még 2,875 volt az átlag, vagyis jelentős visszaesés tapasztalható.

A góllövőlistát 4 találattal a német Klose vezeti, legutóbb az argentin Batistuta ugyanennyivel állt az élen 2 kör után. Az olasz Vieri négy évvel ezelőtt is háromszor volt eredményes az 1. és a 2. fordulóban, akkor a francia Henry és a chilei Salas „követte példáját“, most a dán Tomasson és a lengyelek ellen triplázó portugál Pauleta.

A piros lapok száma négy évvel ezelőtt is ugyanúgy 5 volt 32 meccset követően, mint ezúttal.

A játékvezetők sokszor, 118 alkalommal (1998: 115) mutatták fel a sárga lapot: legtöbbször, 8-szor(!) a Paraguay–Dél-Afrika (2:2) összecsapáson. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?