Novota válla már rendben

Milyen érzés volt öt hónapos kihagyás után újra kapuba állnia, s mit vár a válogatott Eb-felkészülésétől? Novota Jánossal, a bécsi Rapid futballcsapatának kapusával beszélgettünk.A Rapid B csapatában már védett egy bajnokin, amely az Oberwart otthonában 0:0-s döntetlennel végződött.

Milyen érzés volt öt hónapos kihagyás után újra kapuba állnia, s mit vár a válogatott Eb-felkészülésétől? Novota Jánossal, a bécsi Rapid futballcsapatának kapusával beszélgettünk.

A Rapid B csapatában már védett egy bajnokin, amely az Oberwart otthonában 0:0-s döntetlennel végződött. Ezek szerint a vállsérülése már teljesen rendbe jött?

Igen, százszázalékos állapotban vagyok, jól érzem magam.

November 11-én a Villarreal elleni Európa Liga-találkozón sérült meg, és 162 nap után védett ismét tétmérkőzésen.

Nagyon jó érzés volt. Már nagyon hiányzott a meccs, ami teljesen más, mint egy edzés. Fontos mérkőzés volt ez a B csapat számára, amely a bentmaradásért harcol a harmadosztályban. Örülök, hogy tudtam segíteni nekik, huszonhatból ez volt az ötödik olyan meccs, amin nem kaptak gólt. Ez az egy pont is nagyon fontos a kiesés elleni harcban.

A válla már semmiben nem limitálja?

Nem, minden rendben van, csak még speciális erősítő gyakorlatokat kell végeznem, de ez teljesen természetes.

A Rapid az osztrák élvonalban a második helyen végzett. Hogyan fogadták ezt az eredményt a klubban?

Szerettünk volna bajnokok lenni, de a szezon elején nem ez volt az elsődleges cél. Nagyon szép Európa Liga-szereplés van mögöttünk, még akkor is, ha a Valencia ellen a 32 között kiestünk. Sok sérülés tizedelte a csapatot. Nem volt ez egy rossz szezon, csak éppen a bajnoki cím hiányzott. Ha az meglett volna, teljes lenne az elégedettség.

Amíg nem védett, kapcsolatban volt a szlovák válogatott szakmai stábjával?

Közvetlenül a sérülésem után is beszéltünk Ján Kozák szövetségi kapitánnyal, aztán pedig a dokival, a masszőrökkel, a fizioterapeutával egyeztettem az állapotomról. Márciusban behívtak a válogatottba, ott szem előtt voltam, ez is sokat jelentett. Örülök, hogy most is bekerültem az Eb-re készülő keretbe.

Honnan tudta meg a hírt?

Olaszországba mentünk kirándulni, ott olvastam el a nevezést interneten, de húsz perccel később már a hivatalos e-mail is megjött.

Vannak válogatottak, ahol négy kapust hívtak be a felkészülésnek erre a szakaszára, Kozák csak hármat, vagyis ha csak nem történik semmi rendkívüli, akkor a Kozáčik, Mucha, Novota trió mehet Franciaországba. Megnyugvást jelent ez?

Úgy veszem, hogy az edző ezzel is megmutatja, hogy bízik bennem, és hogy akiknek egyszer bizalmat szavaz, azoktól nem fordul el.

A válogatott csütörtökön találkozik Szencen, és pénteken kel útra Ausztriába. Addig még van ideje kicsit lazítani?

A Rapidtól szabadot kaptam, pont az Eb miatt, így elmehettem kirándulni. Aztán már számomra kezdődik a felkészülés az új szezonra. Amit elvesztettem tavasszal a sérülésem miatt, azt most visszaszerzem, vagyis az Eb után úgy mehetek vissza a klubcsapatomba, hogy teljesen fel leszek készülve a bajnoki rajtra.

Szlovákia májusban Grúziával és Németországgal játszik felkészülési mérkőzést. Mit gondol az ellenfelekről?

A grúzok sokkal előrébb tartanak, mint gondolnánk. Még 2013-ban a Rapiddal játszottam a Dila Gori ellen, és nehéz ellenfél volt. A legutóbbi Eb-kvalifikáció során is volt néhány mérkőzésük, ahol megnehezítették az ellenfelük életét. A németeket pedig senkinek nem kell bemutatni, egy topcsapat ellen fogunk játszani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?