Szurkolói nélkül javítana a DAC, újra szabadnapos a KFC

BB.DAC

A labdarúgó Niké Liga 4. fordulójában a finoman fogalmazva is nem túl jó formában lévő DAC a náluk is rosszabbul muzsikáló Michalovce otthonába látogat. A csallóköziek szombaton 18 órától a szurkolóikra sem számíthatnak.

A dunaszerdahelyiek az új idénybéli 5 tétmérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg. Az újonc komáromiak ellen hazai pályán elért 2:0 viszont nem volt elég ahhoz, hogy a szurkolók lenyeljék a Konferencia-liga-búcsút, amely során a DAC kettős vereséggel, 6:1-es összesítéssel essen ki az azerbajdzsáni Zira ellen. Valamint hogy Kassáról 1 ponttal, Besztercebányáról pedig pont nélkül távozzanak Vitálisék. Ami viszont az eredményeken túl bosszantja a szurkolókat, az a játék, amelyet a csapat nyújt. Ez ugyanis a legkisebb mértékben sem azonos azzal, amelyet Xisco Munoz érkezése után a tavasz folyamán mutattak a sárga-kékek, és amivel odaértek a bajnokság második helyére. Így szervezett szurkolás egészen biztosan nem lesz a nagymihályi vendégszektorban, de lehet néhány olyan drukker, aki még jelen esetben is bízik abban, hogy megéri átutazni az országot egy mérkőzésért.

Utóbbi megközelítés mellett szól, hogy a Michalovce pocsék formában van, az eddigi három bajnokijukon két pontot szereztek, igaz, hazai pályán kihúzták 0:0-ra a KL-ben a DAC-nál tovább jutó nagyszombati Spartak ellen. Legutóbbi viszont Zsolnán kaptak ki 3:1-re. „Magunkkal kell foglalkoznunk és nem az ellenfelekkel. Otthon a Tranava ellen szerintem nagyon jó focit játszottunk. Ki kell használnunk a helyzeteinket, hiszen ha egyszer mi tudnánk belőni az első gólt, biztosan sokat segítene” – nyilatkozta a keletiek csapatkapitánya, Igor Žofčák, aki ezzel elárulta azt is, mi lesz a céljuk a dunaszerdahelyiek ellen.

A két csapat legutóbb tavaly októberben találkozott egymással, akkor a DAC hazai pályán 2:1-re nyert Andzouana duplájával. A csapatkapitány viszont most sokkal kevésbé van formában és a múlt heti besztercebányai meccs után a szurkolók is ellene fordultak, hiszen a vereség után nem éppen barátságosan kommunikált a drukkerekkel. A csallóköziek legutóbbi nagymihályi vendégjátékára bő egy éve került sor és akkor 0:0 lett a végeredmény. Az említett két találkozón még Adrián Guľa volt a szerdahelyiek edzője.

A szakmai stáb ezúttal sem számíthat majd Csinger, Filipe, Gruszkowski, Barisic és Ramadan játékára, de Oliver Jürgens sem utazik majd, hiszen mint a klub pénteki felvezetőjéből kiderült, vele szerződést bontottak. Az észt támadó 2024 januárjában érkezett Újpestről és 7 meccsen 1 gólpasszt jegyzett sárga-kékben.

„Nagyon nehéz összecsapásra számítok. Nem vagyunk a legjobb helyzetben, de mi magunk másztunk ebbe bele, nekünk is kell kikeverednünk belőle. Keményen dolgozunk a javuláson és bízom benne, hogy ezt már holnap bizonyítjuk is” – nyilatkozta a 100. szlovák élvonalbeli meccsére készülő Alejandro Mendez, a DAC balhátvédje.

A komáromiak újra pihennek, hiszen ezúttal az a Ružomberok lett volna az ellenfelük, amely bejutott a Konferencialiga rájátszásába. Domonkos Kristóf csapata már kedden pályára lép az örmény Noah otthonában, így elhalasztották a KFC elleni mérkőzést, ezt lapunknak Radványi Miklós, a Duna-partiak vezetőedzője is megerősítette.

Következik

NIKÉ LIGA, 4. forduló

Szombat, 18.00: Michalovce–DAC (Jv.: Dohál), Podbrezová–Skalica (Kružliak), Slovan–Košice (Marhefka); 20.30: Trenčín–Banská Bystrica (Ruc). Vasárnap, 18.00: Trnava–Žilina (Glova).

A Komárno–Ružomberok mérkőzést szeptember 24-re halasztották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?