Nagy nélkül a szlovákok

<p>Pozsony. Marián Gáborík, a Los Angeles sztárja is csatlakozott a vb-re készülő szlovák válogatotthoz, amely viszont sérülés miatt elveszítette egyik legjobbját, Ladislav Nagyot.</p>

OROSKY TAMÁS

A 35 éves Nagy kitűnő szezont futott az egyébként bukdácsoló pozsonyi Slovanban a KHL-ben, de a pénteken kezdődő világbajnokságról lemarad. A Lettország elleni felkészülési mérkőzésen összeszedett combsérülése ugyanis súlyosabbnak bizonyult, mint azt elsőre hitték, gyógyulása négy hetet fog igénybe venni. „Ezért meghívtuk Štefan Ružičkát, aki a cseh ezüstérmes Třinec színeiben végig jól játszott a playoffban. Most már velünk készül csapattársa, Vladimír Dravecký is, és itt van Marián Gáborík, akire nagyon számítunk – mondta Vladimír Vůjtek, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya a tegnapi gyülekezőn. – Sajnos egyre többen esnek ki sérülés miatt az első két sorból, Chára, Sekera, Nagy, ez picit felborítja a terveinket.”

A kapitány meg fogja szólítani Jaroslav Halák kapust is, akinek csapata, a New York Islanders hétfő éjjel kiesett az NHL rájátszásából, s ha a Detroit is hasonló sorsa jutna, Tomáš Tatar és Tomáš Jurčo is csatlakozhat Gáboríkékhoz. Vůjteknek van tere a variálásra, mivel a maximális 25-ös keretet elég a vb folyamán kialakítania, a torna első meccse előtt csak két kapust és tizenöt mezőnyjátékost kell kötelezően neveznie. A 67 éves cseh szakember épp ezért nem akart még konkrétumokat elárulni az egyes sorokról. „Azt viszont megerősíthetem, hogy a csütörtöki edzésen Gáborík Michel Miklíkkel és Tomáš Kopeckýval fog együtt játszani” – tette hozzá Vůjtek.

A Florida hokisa szerint nincsenek nagy sztárjaik, viszont nagyon jól összerakott csapatuk van, amelyik lépésről lépésre haladva jó eredményre is képes lehet. „Ezen a szinten már minden gárda erős, nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy épp ki az ellenfél, egyszerűen mindent ki kell adni magunkból – mondta Kopecký, aki csapatkapitányként igyekszik majd összefogni a gárdát. – Négy nappal azután, hogy ezt megtudtam, felhívtam Zdeno Chárát, akit én továbbra is a csapat kapitányának tartok. Ő adott néhány jó tanácsot.”

Kopecký első világbajnokságát 2012-ben, Helsinkiben abszolválta, az akkori ezüstérem egyúttal Vůjtek sikeres debütálását is jelentette a szlovák csapatnál. A cseh kapitány a mostani torna után feláll a kispadról. „Nagyszerű edző, aki össze tudja kovácsolni a fiúkat, a rá jellemző nyugalom a játékosokra is jó hatással van. Szép lenne egy sikeres vb-vel búcsúzni tőle” – jegyezte meg Kopecký.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?