Nádszegi tornaelsőség született az idősebb diákoknál

Galánta/Nádszeg. Nádszegi elsőség került a krónikába az idősebb diákok (U15) mezőnyében a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért lezajlott torna tizenharmadik felvonásán.A tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is nyolc csapat csatázott az elsőségért.

Galánta/Nádszeg. Nádszegi elsőség került a krónikába az idősebb diákok (U15) mezőnyében a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért lezajlott torna tizenharmadik felvonásán.

A tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is nyolc csapat csatázott az elsőségért. Az U19-es korosztállyal ellentétben az összes résztvevő (Abrahám/Hoste, Veľká Mača, Čierna Voda, Veľké Úľany, Trstice, Pusté Sady, Tomášikovo, Jelka) a területi bajnokságban szerepel. A csapatok körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. Tavaly negyedórát tartott egy meccs, idén a találkozók játékideje tizenhárom perc volt. A kapus mellett öt mezőnyjátékos tüsténkedhetett a pályán.

„A torna színvonalával elégedettek voltunk. Az első meccsek után két félre szakadt a mezőny. Az őszi idény után a tabella élvonalában telelő kollektívák, a nádszegiek, a jókaiak, a feketenyékiek és a tallósiak játszották a prímet. Közülük, az első párharcot leszámítva, a nádszegiek domináltak. Megérdemelten nyerték a tornát, melyen két ízben büntetők döntöttek a győztesről – hangzott Milan Horňáček, a területi futballszövetség sporttechnikai bizottsága elnökének gyorsmérlege.

„A Pusté Sady elleni nyitómecscsünkön nem játszottunk jól, de a folytatásban már azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk. Sokat nyomott a latban, hogy hat játékosunk 2003-as születésű. Bő kerettel érkeztünk a tornára. Edzőnk, Juhos Tibor a fiatalabbaknak is elég játéklehetőséget kínált. Ennek köszönhetően pihenhettek meghatározó egyéniségeink, akikre nagy szükségünk volt a legjobbak, például a favoritok közé sorolt jókaiak és a tallósiak elleni párharcokon. Arra kértük védenceinket, hogy ne engedjék kapura rúgni az ellenfél futballistáit. Betartották a taktikai utasításokat. Hét meccsen mindössze hétszer rezdült a hálónk. Játékosaink pedig zömmel látványos gólokat rúgtak, szám szerint huszonnégyszer voltak eredményesek” – ecsetelte a sikerhez vezető út legfontosabb ismérveit Cserkó János, a nádszegiek csapatvezetője.

Megtudtuk, a tornaelső focistái január közepe óta heti két edzéssel készülnek a pontvadászat tavaszi folytatására. A két tréning egyike a helybeli alapiskola tornatermében zajlik. „Csapatmunka volt a javából. Az összes játékosunk dicséretet érdemel. Nekünk is voltak meghatározó egyéniségeink. Jó formában védett Juhos Adrián. Nyolc találattal a legjobb góllövőnknek Kurucz Vilmos bizonyult, Anderkó René hétszer volt eredményes, csapatkapitányunkat, Juhos Krisztiánt választották a torna legjobb mezőnyjátékosának”– zárta mondandóját Cserkó János.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?