Marcelházán szombaton véget ért a garamkálnaiak őszi gólínsége

Marcelháza |

<p>Közepes iramú, ám küzdelmes mérkőzésen az újonc otthonában diadalmaskodtak a Garam-partiak a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati erőpróbáján.</p>

„Sérülések és eltiltások miatt hétről hétre változik csapatunk összetétele” – kesergett a találkozó előtt Zsigó László, a marcelházaiak edzője, aki ezúttal a fegyelmijét töltő gólerős Zajost volt kénytelen nélkülözni. Az első kapura tartó lövés Boros nevéhez fűződik, Guťan azonban könnyedén védett. A 10. percben viszont a fiatal Kotrus már pontosabban célzott: a tizenhatos jobb csücskéről a hosszú sarokba (0:1). Nem sokkal később Hallman, a vendéglátók kapusa Kotrus és Gabaš próbálkozásánál remekelt. A másik térfélen Guťan az utolsó pillanatban szedte le a labdát Cabada fejéről, majd Budovec tesztelte a vendégek hálóőrének képességeit. Feltűnt, hogy a garamkálnaiak fürgébbek és célratörőbbek voltak a jobbára elképzelés nélkül futballozó ellenfelüknél. A 26. percben Zsidek lövésénél Guťannak szerencséje volt, így továbbra is érintetlen maradt a hálója. Tíz perccel később Cabada kecsegtető helyzetben pontatlanul célzott. Az első félidő hajrájában a vendéglátók hat perc leforgása a- latt fordítottak. Előbb Pivoda egyenlített (1:1), majd Cabada pöckölte a labdát közelről Guťan háta mögé (2:1).

A szünetet követően Csontos bombáját Hallman Gabaš elé tenyerelte, az ismétlésnél a középpályás a jobb kapufát találta telibe. Az 55. percben az őrző nélkül maradt Csontos a kapu torkából sem tudott a hálóba fejelni. Ezután Boros és Marcinkó szalasztott el egy-egy lehetőséget. A 67. percben Ga- baš bombáját ugyan a marcelházai kapus kiütötte, a duplázásnál a garamkálnai középpályás már nem hibázott (2:2). A hajrában Cabada lökete centiméterekkel süvített el a léc felett, majd Kotrus pontos ívelésénél Csontos hagyta ki a ziccert. Négy perccel a rendes játékidő letelte előtt a csereként beállt Horján Plevával ütközött, s a megítélt 11- est a vendégek hálóőre, Guťan értékesítette. A 90. percben Kotrus bődületes erejű lövését Hallman Csontos elé tenyerelte, aki a labdát ugyan a hálóba helyezte, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a találatot. A hosszabbításban előbb Boros, majd Pivoda puskázta el az egyenlítési lehetőséget. Az ősszel gólínségben szenvedő vendégek ezúttal idegenben javítottak gyatra mérlegükön.

MARCELOVÁ–KALNÁ N/HR. 2:3 (2:1). Gólok: Pivoda (38.), Cabada (44.), ill. Kotrus (10.), P. Gabaš (67.), Guťan (86. – 11-esből). Sárga lap: Boros, Gumbér, ill.: Hrnčiar. Piros lap: Hrnčiar. Játékvezető: Hanek, 200 néző.

MARCELOVÁ: Hallman–Marikovec, Svitel (46. Marcinkó), Zsidek (73. Horján), Boros, Gumbér, Cabada, Trenčík, Andruska, Vrecník (40. Kelko), Pivoda. KALNÁ N/HR.: Guťan–Hrnčiar, Hajtó M., Csontos, Hajtó J., Biely (64. Lúdl), Budovec, P. Gabaš, Konvický (46. Pleva), Kotrus (90. Rácz), R. Gogora . (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?