Nyitranagykéri győzelem a XV. Móder-kupán

moder

Nyitranagykéri (Veľký Kýr) diadal került a krónikába az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Móder-kupa diákfocitornán Tardoskedden, melyen első alkalommal jutottak szóhoz az U11-es korosztályt képviselő alakulatok.

A helybeli Lucerna Polgári Társulás rendezvényén a szervezők tisztelettel adóztak a Móder fivérek, László és József emlékének. Sikerlistájuk tiszteletet parancsoló. László, a pozsonyi Slovan egykori gólerős csatára az égszínkékek csapatának tagjaként 1969-ben KEK-diadalnak is örült, a két esztendővel fiatalabb József tagja volt az 1976-os belgrádi Európa-bajnokságon győztes csehszlovák csapatnak. A harmadik tardoskeddi kiválóság nevét viselő Szikora György Stadionban hat korosztályos csapat küzdött a trófeákért, az egyéni díjakért.

„Korábban az U15-ös korosztály képviselői mérték össze tudásukat rendezvényünkön, idén változtattunk, első alkalommal jutnak szóhoz az U11-esek. Az érsekújváriak egy évvel fiatalabb focistákkal vettek részt a tornán, melyen előbb két háromtagú csoportban körmérkőzések zajlottak. A nagy hőségre való tekintettel változtattunk a játékidőn, csupán 2x15 perces meccseket játszottak a csapatok. Ebéd után már a helyosztókat rendeztük. A mieink a döntőig jutottak. A fináléban ugyan vezettek, de elfáradtak, s a nagykériek fordítottak, nyertek. A fődíj, a Móder László nevét viselő serleg Nyitranagykérre került, a fair play serleget, mely Móder József nevét viseli, pedig a legsportszerűbb csapat, az érsekújvári vitte haza. Az első három helyezett kupát, a csapattagok érmet kaptak. Különdíjjal jutalmaztuk a torna három-három legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és gólkirályát, valamint az alakulatok legjobbnak ítélt futballistáját. A Lucerna Polgári Társulás különdíja is kiosztásra került. A tornát megtisztelte jelenlétével Móder László özvegye, Móder Katalin is, aki a díj-átadásnál közreműködött. Közel 300 néző buzdította a kollektívákat, ami a rendezvény történetében csúcsnak számít. Természetesen támogatóink is voltak. Köszönettel tartozunk a Nyitra Megyei Önkormányzatnak, a Tardoskeddi Községi Hivatalnak és a helybeli mezőgazdasági szövetkezetnek” – tájékoztatta lapunkat sikeres emléktornájukról Buda Ferenc főszervező, a tardoskeddi Lucerna Polgári Társulás elnöke.

Egyébként az ebédszünet alatt sem lazsáltak a gyerkőcök, akik tizenegyesrúgásokban villantották meg képességeiket. Itt is nyitranagykéri győztes neve került a krónikába. A futballtornát a hagyományoknak megfelelően könyvbörze színesítette. Az érdeklődők tetszés szerint válogathattak a kiállított, elsősorban sportos témájú könyvekből, melyeket ingyen magukkal vihettek. A tardoskeddi focikiválóságok tiszteletére rendezett emléktornák sorozata július 20-án a XVI. Szikora György-emléktornával folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?