Közel három évtized eltelte után visszavágtak a csenkeiek

Csenke. Fantasztikus hangulatban zajlott le a dunaszerdahelyi területi futball-bajnokság legnagyobb érdeklődéssel kísért rangadója. Az egykori testvértelepülések havazás miatt elhalasztott derbije, a csenkeiek és a nagymagyariak randevúja (3:2).
Közel hétszáz néző volt kiváncsi a szomszédok csatájára.

Csenke. Fantasztikus hangulatban zajlott le a dunaszerdahelyi területi futball-bajnokság legnagyobb érdeklődéssel kísért rangadója. Az egykori testvértelepülések havazás miatt elhalasztott derbije, a csenkeiek és a nagymagyariak randevúja (3:2).

Közel hétszáz néző volt kiváncsi a szomszédok csatájára. Már fél órával a derbi előtt készülődtek a hazaiak – „Hajrá, fiúk!”, „Hajrá, Csenke!” feliratú lepedők virítottak a korlátokon, s közben hallani lehetett, ahogy közeledik a nagymagyari gyalogmenet. Zöld–fehér zászlókkal érkeztek, s elengedhetetlen volt a „Hajrá, Nagymagyar!” feliratú sál és transzparens.

A pénztárnál a kezdő sípszó után is hosszú sorokban várakoztak a nézők, így többen le is maradtak az első találatról. A csenkeiek kettese, Bittera indította Banyákot a jobbszélen, aki mintegy 25 méterre a kaputól felnézett, s beívelte a labdát. Ám az nem középre kanyarodott, hanem a kilépő hálóőr, Kunyi István fölött egyenesen be a hálóba. „Góóól” – kiáltotta a csenkei fanclub, fülsiketítő dudaszó kíséretében. „Beadásnak szántam a labdát, de így jött össze. Nem bánkódom miatta” – mesélte mosolyogva Banyák Tibor. A 13. percben kezdtek éledezni a vendégek: Kunyi Mihály pörgetése a kapufán csattant. Négy perccel később a vendégek támadója, Sakál bombázott középre, beadását éktársa, Fürdős lőtte a csenkei kapuba (1:1). Mind a nézőtéren, mind a pályán egyenrangú felek mérkőztek egymással. A nagymagyariak pontrúgásokból veszélyeztettek, de a 45 éves Dušan Štrbához „ragadt a labda”. A szünethez közeledve előbb a csenkei Hudec lövését védte Kunyi, majd a nagymagyari Fürdős közeli fejesét ütötte ki Štrba.

A második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint indult, akár az első: csenkei góllal. Klúcsik Ferenc a büntetőterületen belül buktatta a hazaiak csapatkapitányát, Mezeit. A tizenegyest a 20 éves Hudec értékesítte. Negyedóra múlva szinte felrobbant a csenkei sportpálya. A kezdőkörben ügyetlenkedtek a nagymagyari védők, miközben a hazai kapus fia, Lukáš Štrba csapott le a labdára, aki egy parádés vágta után, Kunyit is elfektetve, gurított a hálóba. „Játszik a csapat! Hajrá, Csönke!” – ordította torkaszakadtából a csenkei keménymag. S közben még nagyobb fokozatra kapcsolt a dudaszó. A hazaiak megadhatták volna a kegyelemdöfést, de ordító helyzeteik (Bittera és L. Štrba) kimaradtak. Ráadásul a nagymagyariak Sakál révén visszahozták a reményt, de kiegyenlíteni már nem futotta erejükből. „Köszönjük a játékvezetők semleges hozzállását, sportszerű teljesítményét” – dicsérte a bírókat a csenkei csapatvezető, Skurák Attila, miközben kiállíthatták volna a nagymagyari Kunyi Mihályt, aki kétszer is szándékosan kézzel ütött a labdába. A meccs után a pénztárszalagok, és a műanyag poharak emlékeztettek a derbire. Az eső is eleredt, ami feltehetően a nagymagyariakat siratta, hiszen így közel fél évig a csenkeiek „kistestvérei” maradnak. Az 1993. január 1-jei különválás óta először. Ráadásul az 1978-as 2:1-es csenkei vereségért is revánsott vettek a hazaiak.

ČENKOVCE–FK ZLATÉ KLASY 3:2 (1:1). Gólszerzők: Banyák (4.), Hudec (50., 11-egyesből), L. Štrba (65.), ill. Fürdős (17.), Sakál (75.). Sárga lapok: Bittera, Mezei, Matúš J., ill. Kunyi M., Zsigmond, Fürdős. Játékvezető: Ábrahám, 680 néző.

ČENKOVCE: D. Štrba–Szlanyicska, Mezei, Keszi, Kiss, Bittera, Hudec, L. Štrba, Matúš J. (83. Horváth), Banyák (86. Matúš A.), Kvarda (60. Jamrich).

FK ZLATÉ KLASY: Kunyi I.–Berner, Klúcsik F., Kunyi., Klúcsik P., Balla (78. Mikóczi), Hollósi, Zsigmond, Rigó (78. Szikela), Fürdős, Sakál. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Lyžica Gábor (Čenkovce): „A környék legnagyobb derbijén igazi küzdelem folyt. A csapat teljesítményével maximálisan elégedett vagyok. Szépen zártuk az idei futballévet, nagyszerű csapatot győztünk le.”

Zsigmond Attila (FK Zl. Klasy): „A legnagyobb problémánk, hogy az utóbbi négy mérkőzésünket a bíró dönti el. A kritikus szabálytalanságokat rendre ellenünk ítélték. Magas színvonalú bajnokin szenvedtünk vereséget.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?