Kozák legyőzte Weisst

Szlovákia futballválogatottja 3:1-re legyőzte a Vladimír Weiss által irányított Grúziát az ausztriai Welsben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Szlovákia futballválogatottja 3:1-re legyőzte a Vladimír Weiss által irányított Grúziát az ausztriai Welsben rendezett felkészülési mérkőzésen. Ján Kozák szövetségi kapitány a tegnapi, a világbajnok németek elleni találkozó miatt (lapzárta után ért véget) gyakorlatilag a B csapatát küldte pályára pénteken. Az Eb-keretbe kerülésért küzdő játékosok nagy része igazolta az elvárásokat, tehát a szlovák nemzeti együttes utóbbi két szakvezetőjének párharcát Kozák nyerte.

A Tilburgnál mellőzött Adam Nemec két góllal bizonyította, hogy a kontinensviadalon számíthat rá a kapitány, a szlovákok harmadik találatát Adam Zreľák lőtte.

Ján Kozák az eredménnyel és az első félidőben mutatott játékkal volt elégedett, de védencei egyéni produkcióját nem akarta kommentálni. A szünet után kiegyenlített lett a játék, a grúzoknak valamivel több helyzetük volt.

A csapatkapitány Mucha kapust nem tették különösebben próbára, a helyére az utolsó félórára beállt Novota Jánosnak már több dolga volt, a bécsi Rapid hálóőre bemutatott néhány bravúros védést. Gyömbér ezúttal jobbhátvédként igazolta, hogy univerzális futballista, a védelem tengelyében megbízhatóan játszott a Saláta–Škriniar duó, a bal oldalon Tesák közepes teljesítményt nyújtott. Védekező középpályásként a Pečovský– Greguš kettős kapott bizalmat, nem tündököltek, de a feladatukat ellátták. A PAOK Szalonikinél epizódszerepet betöltő Sabo jobbszélsőként igyekezett, de látszott, hogy nem ez a posztja. Az őt váltó Šestáknak voltak felvillanásai. Bero kapta a játékmesteri szerepkört, remek gólpasszt adott Nemecnek, de Hamšíkkal még nem vetekedhet. Zreľák ügyesen mozgott a bal szélen, és gólt is lőtt. Elöl Nemec nagyon hasznosan játszott, és két találattal koronázta meg a teljesítményét. A csereként beállt Ďuriš nem sokat mutatott, de az utolsó 20 percben már az eredmény tartására összpontosítottak Salátáék.

Ez volt a szlovák válogatott történetének 253. meccse, amelyen jubileumi századik győzelmét aratta. Ján Kozák ma délelőtt Pozsonyban hirdeti ki 23-as Eb-keretét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?