Komáromi fiatalítás

Komárom/Tótmegyer. Ma délután hazai pályán először vezeti csatába övéit edzőként a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában közreműködő komáromiak legrutinosabb futballistája, Zdeno Kršteňanský, aki a nyáron került elődje, Peter Buranský helyébe.

Nehéz feladat vár ma délután a fiatalokat felvonultató komáromiakraMilan Drozd felvételeA Duna-parti város focistatanodájában olyan neves játékosok indultak el a csúcsok felé vezető úton, mint Németh Szilárd, Priskin Tamás és Szórád Csaba. Az új edző egykor DAC-mezben szerzett élvonalbeli tapasztalatokat. „Pénzszűkében továbbra is a saját nevelésű futballistáink bevetésével igyekszünk jó eredményeket produkálni. A nyár is a fiatalítás jegyében zajlott nálunk, további ifistákat soroltunk be a felnőttek keretébe. A rutinhiány kiélezett helyzetben nagy hátrányt jelent. Nincsenek nagyra törő terveink, a 10. helynél nem szeretnénk rosszabbul végezni” – tájékoztatta lapunkat a komáromiak focifilozófiájáról Nagy Jenő, a KFC menedzsere. Szerinte nem szabad, hogy megismétlődjön az elmúlt idényt jellemző játékoshiány, amikor a cserekapus a csatársorban statisztált. – A szeptemberi átigazolási időszakban még két épkézláb futballistával, köztük egy csatárral szeretnénk feltölteni a keretet, melyben csupán a gútaiktól érkezett Mátyus Péter számít újoncnak. A komáromiak az idénnyitón egygólos vereséget (2:3) szenvedtek a mezőny deméni újoncának otthonában. „Szeretnénk szurkolóinkat győzelemmel kiengesztelni. A három pont megszerzése nem lesz könnyű feladat, hiszen a tótmegyeriek, akik tavasszal osztálykülönbséggel nyertek nálunk, jó játékerőt képviselnek. Rádásul Rejžek sérüléssel, Mátyus, Barvulský és Kökényesi betegséggel bajlódik. Rejžek biztosan nem állhat a rendelkezésünkre, a többiek bevetéséről a meccs előtt dönt a csapatorvos” – nyilatkozta az esélyekről, gondokról a házigazdák játékosedzője, aki a tavasszal csapata becsületgólját szerezte. A tótmegyeriek – meglepetésre – erejéből a nyitányon csupán gól nélküli döntetlenre futotta az ipolyságiak elleni hazai környezetben lejátszott összecsapáson. „Nem szeretnénk üres kézzel távozni Komáromból” – adta közre a vendégek célját edzőjük, Rudolf Gendiar.

MECCSKALAUZ

Tavaszi eredmény

Komárno–Palárikovo 1:5 (0:2), g.: Zd. Kršteňanský (60.), ill. Bujna (8., 61.), Hoppan (39.), M. Svýba (73.), Gendiar (86.)

Tippünk

A mérkőzés 1:1-es döntetlennel fejeződik be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?