Klubrekord-beállítás a Chelsea-nél

A Chelsea Diego Costa fejes góljával 1:0-ra győzött a Crystal Palace otthonában a labdarúgó Premier League 17. fordulójában. A pontvadászatot magabiztosan vezető londoni alakulat zsinórban 11.

A Chelsea Diego Costa fejes góljával 1:0-ra győzött a Crystal Palace otthonában a labdarúgó Premier League 17. fordulójában. A pontvadászatot magabiztosan vezető londoni alakulat zsinórban 11. bajnoki mérkőzését nyerte meg.

Ezzel az Antonio Conte irányította együttes beállította a klubcsúcsot, amit 2009 áprilisa és szeptembere között ért el a Chelsea Guus Hiddink és Carlo Ancelotti vezetésével.

Ennél hosszabb sikersorozattal az angol élvonalban csak az Arsenal (2002-ben 14 meccset nyert zsinórban) és a Manchester United (2000-ben sorozatban 12 találkozón győzött) dicsekedhet.

Conte az Arsenaltól elszenvedett 3:0-s vereség után áttért a 3-4-3-as taktikai rendszerre, azóta a Chelsea egymás után nyeri a meccseket, és a tizenegy mérkőzés során mindössze két gólt kapott (Tottenham 2:1, Manchester City 3:1). A bajnokságot eléggé bizonytalanul kezdő Thibault Courtois kapus is remek formába lendült, a Tottenham ellen pontosan 600 perc után kapott gólt, de már most is 315 perce nem rezdült meg a hálója. Természetesen ez nem csak a belga hálóőr érdeme, mert előtte fantasztikusan teljesít a Cesar Azpilicueta, David Luiz, Gary Cahill hátvédtrió.

Az olasz mester 17 mérkőzéséből tizennégyet megnyert, ilyen sikeresen még egy edző sem mutatkozott be a Premier League-ben. Conte irányításával feltámadt az elmúlt bajnokságban gyengélkedő Eden Hazard, aki már nyolc gólnál tart, míg legutóbb az egész szezon során csupán négyszer talált a hálóba.

Ennél is jelentősebb a kezelhetetlennek tartott Diego Costa formajavulása, a brazil-spanyol támadó 13 találattal vezeti a góllövőlistát, és emellett négy gólpasszt is jegyzett. Az erőszakos csatár már közel sem reklamál és szabálytalankodik annyit, mint korábban, a csapat érdekeit tartja szem előtt. Első idényében 20, a másodikban 12 találatig jutott, a Chelsea-nél 97 tétmeccsen már 50 gólnál tart. Ez még a korábbi kedvenc Didier Drogbának sem sikerült, a klub történetének legjobb futballistájának 112 meccsre volt szüksége a félszáz találathoz.

Egyébként a Crytal Palace elleni siker volt a Chelsea 500. bajnoki győzelme, a Manchester United és az Arsenal után ez a harmadik csapat, amely eljutott idáig az angol élvonalban. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?