Kiesett a címvédő Győr

<p>Nem lesz ott a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti Final Fourjában a címvédő Győri Audi ETO KC, miután a negyeddöntőben nem tudott túljutni a macedón Vardar Szkopjén.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az első mérkőzésen a Vardar hazai pályán 24:18-ra nyert, a szombati visszavágón pedig 27:27-es döntetlen született. A győriek 10:6-ra ugyan vezettek, de aztán a vendégek ledolgozták hátrányukat, sőt, át is vették a vezetést. Nem az volt a kérdés, továbbjuthat-e a Győr, hanem az, hogy kettős vereséggel esik-e ki…

„Nehéz helyzetből indultunk, de valóban bíztunk benne, hogy sikerülhet nemcsak győzni, hanem a hátrányt is ledolgozni – mondta Ambros Martín, a Győri ETO vezetőedzője a találkozó után. – Talán korán jutottunk többgólos előnyhöz, és ez időben megkongatta a Vardar vészharangját, tudtak váltani, felzárkóztak. A csapatomnak gratulálok, az egész szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen végig küzdöttünk a körülményekkel, ez idén erre volt elég. Sok sikert kívánok a Vardarnak a Final Fourban.”

„Szomorúak vagyunk, mert nagyszerűen küzdöttünk, de a második félidőre már nem maradt reményünk. Profi játékosok vagyunk, úgyhogy fel kell állnunk ebből a helyzetből is” – fogalmazott Korsós Dorina, a győriek balszélsője.

A meccs fordulópontját a Vardar időkérése jelentette, amikor a hivatalosan tanácsadóként alkalmazott dán Jan Pytlick hatásos taktikát javasolt a csapatának a győri támadások megállítására. „Természetesen van hatásom a csapat játékára, de sokan vagyunk, akik az eredményekért dolgozunk – mondta Pytlick az európai szövetség honlapjának még a visszavágó előtt. – Ott vagyok a kispadon, és részt veszek a taktika kidolgozásában, de ez közös munka az edzői stábbal. Indira Kasztratovics vezetőedzővel kiválóan tudunk együtt dolgozni, nem érzi úgy, hogy átnyúlnék a feje fölött.”

A Vardar színeiben két egykori győri játékos, Jovanka Radicevic és Andrea Lekics is szerepel. „Sajnálom, hogy nem a négyes döntőben kerültünk össze a Győrrel, és kettőnk közül kellett kikerülnie a bejutónak. Nagyon készültünk a visszavágóra, tudtuk, hogy milyen erős csapathoz jövünk, és hogy a győri atmoszféra félelmetes. A kézilabda azonban ilyen, ezúttal nekünk hozott továbbjutást, igyekszünk helytállni májusban” – mondta Radicevic.

A Győr kiesésével eldőlt, hogy továbbra sem lesz olyan csapat, amely zsinórban háromszor tud diadalmaskodni a BL-ben. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?