Kétezerötszáz néző a rangadón

Dunaszerdahely. Elsősorban a taktikai manőverek, a biztonságos védekezés jellemezte a II. labdarúgóliga nyugati (A) csoportja 21. fordulójának szombati dunaszerdahelyi csúcsrangadóját, melynek szikrázó végjátékában dulakodás, piros lap szemtanúja volt a két és fél ezer (!) néző.

A dunaszerdahelyi végjáték mozaikkockáiSomogyi Tibor felvételeA mozgékony, jól kombináló vendégek szoros emberfogással igyekeztek kikapcsolni a játékból a DAC meghatározó egyéniségeit. Egyben gyors kontrákkal igyekeztek zavart kelteni a sárgakékek kapuja előtt. A 16. percben Belkovics lövésénél baj volt az irányzékkal. Hét perc elteltével Futo szabadult a hazai védők gyűrű?jéből, Košovan azonban zárta a szöget és hárította a lövést. Közbe eleredt az eső. A csúszóssá vált talajból, a távoli lövésekkel kísérletező vendégek igyekeztek profitálni. A 30. percben egy jól irányzott szabadrúgásnál igazolta képességeit a vendéglátók hálóőre. A 38. percben Uzola sem találta el a kaput. Két perccel később Milan került a fűre az SFM tizenhatosában. A bíró előbb továbbot intett, néhány másodperc elteltével azonban visszasprintelt a „tett?helyre” és sárga lapot adott a hazai futballistának, szimulálásért. A szünetben lebonyolított tombolahúzásnál közreműködő egykori DAC-kapus, Stanislav Fišan azt jövendölte, fordulás után a csallóköziek kerekednek felül és megnyerik a presztízscsatát. Félidei pihenő után még nagyobb sebességre kapcsolt a Meszlényi-legénység, a vendégek beszorultak. Egy órányi játék után Uzola az ötösről a léc fölé bólintotta a labdát, majd Belkovics előtt adódott lehetőség. A 66. percben újfent Košovan remekelt. A folytatásban már csupán a kimaradt hazai ziccerek kerültek a krónikába. A 68. percben Kubala fejesét védte Lehuta, majd a 80. percben a csereként játékba avatkozott Bognár kapáslövését tenyerelte a léc fölé. Egy perc elteltével Kubala jobb alsó sarokba postázott fejesénél ismét a szenciek kapusa játszotta a prímet. A vérpezsdítő végjátékban a vendégek kibekkelték a döntetlent.

„Fájó, hogy ezen a fontos párharcon, az idényben először, hazai pályán az ellenfél pontot zsák?má?nyolt tőlünk. Engem és a vezetőség többi tagját a nálunk rég nem tapasztalt szurkolói érdeklődés, valamint az a tény, hogy a pontosztozkodás ellenére vastapssal jutalmazták a mieink produkcióját, kárpótolt az elhullajtott pontokért” – fogalmazott a meccs végén Klempa Szilárd, a DAC egykori kiválósága, aki most tisztségviselőként szorgoskodik a klubnál.

DAC–SFM Senec 0:0. Sárga lap: Milan, ill. Molnár. Piros lap: Peciar (92., SFM Senec): Játékvezető: Pavlík, 2540 néző.

DAC: Košovan–Buka, M. Gašparík, Csölle, Lelkes M., Milan (67. Csémy), M. Palic, Kubala, Belkovics, M. Horváth (46. Bognár), Uzola (82. Šnegoň). SFM SENEC: Lehuta–Molnár, Karč, Peciar, Medgyes, Sebők (60. Chorvatovič), Brezík, Chalupka, Tomaček (88. Voško), Ducký, Futo (82. Pizúr). (ái)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Meszlényi Tibor (DAC): „Védenceim nagyon akartak, küzdöttek. A legnagyobb problémánk továbbra is a gyatra helyzetkihasználás. Több ziccerünk volt, mint a vendégeknek, megérdemeltük volna a győzelmet. Nem csüggedünk,a folytatásban még huszonhét pontért csatázunk.”

Karol Brezík (SFM Senec): „Ilyen színvonalas mérkőzést a II. ligában eddig én még nem láttam. Ugyancsak pozitívumnak számít a focikedvelők által megnyilvánult nagy érdeklődés. Mindkét oldalon kimaradtak a gólhelyzetek. A döntetlennel elégedett vagyok.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?