Két szlovák szlalomarany

Foz do Iguassu/Baku. Két arany (Michal Martikán – C1, Peter és Pavol Hochschorner : C2), egy ezüst (Elena Kaliská – női K1) és egy bronz (3xC2) a szlovákok mérlege a brazíliai olimpiai selejtező világbajnokságon. Martikán hatodszor lett világbajnok kenu egyesben, s ezzel már rajtjogot szerzett Pekingben.

Foz do Iguassu/Baku. Két arany (Michal Martikán – C1, Peter és Pavol Hochschorner : C2), egy ezüst (Elena Kaliská – női K1) és egy bronz (3xC2) a szlovákok mérlege a brazíliai olimpiai selejtező világbajnokságon. Martikán hatodszor lett világbajnok kenu egyesben, s ezzel már rajtjogot szerzett Pekingben. Kiválóan evezett, és megelőzte örök riválisát, a francia Extenguet-t is. Elsőségéről mindkét futamban nyújtott kiegyensúlyozott teljesítménye döntött. „Tudom, hogy nem volt hibátlan, még gyorsabban is lehetett volna menni. Bebizonyosodott, kis hibákkal is lehet nyerni” – nyilatkozta Martikán.

Kenuban a ketteseket is megnyerték a szlovákok: a Hochschorner fivérek már a középdöntő után jelentős előnnyel vezettek, a döntőben ugyan érintették az egyik kaput, de még ez is belefért a győzelembe. Második vb-címüket szerezték a pozsonyi olimpiai bajnokok.

Szlovák résztvevője már nem volt a hétvégén a bakui birkózó vb-nek, de a magyaroknak sem teremt babér a távoli viadalon: sorra kikaptak, így a magyar női csapat nem szerzett olimpiai kvótát. A magyar birkózok egymás után a második vb-n nem szereztek érmet. Az idei mérleget öt kivívott olimpiai kvóta teszi szebbé, ugyanis kötöttfogásúak közül Lőrincz Tamás (66 kg, 5.), Bácsi Péter (74 kg, 7.), Fodor Zoltán (84 kg, 8.), Deák Bárdos Mihály (120 kg, 5.), míg a szabadfogásúak közül egyedül Hatos Gábor (74 kg, 7.) szerzett pekingi repülőjegyet. A szlovák birkózóknak ugyanez nem sikerült. (mti, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?