Két góllal nyert a Szeged

<p>A remek napot kifogó Szeged 31:29-re legyőzte az előző idényben második helyen záró Kielt a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a veszprémiek 24:24-es döntetlent játszottak Párizsban.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Parádésan kezdtek a Tisza-partiak, a 8. percben már 5:2- re vezettek, sőt a 18. percben már 12:7 volt az állás. Ekkor a Kiel is megtalálta az aznapi leghatékonyabb sorát, és megkezdte a felzárkózást. Félidőben 17:15 volt az állás. A második játékrész elején a Szeged ismét megugrott (21:17), de a Kiel újra felzárkózott (23:22). Amikor a fáradó Szegedtől átvette a vezetést a Kiel (27:28), időt kért a hazai edző, Juan Carlos Pastor. Ez hatott, mert fantasztikus hajrát mutatott be csapata, és végül Bombac hatalmas bombájával sikerült kétgólos (31:29) előnyt kiharcolnia a vasárnapi visszavágóra.

„A forró nézőtéri hangulat sokat segített, a játékosaim a legnehezebb pillanatokban mégis nyugodtan, okosan küzdöttek, nem ragadta el őket a feltüzelt légkör, és azt is elviselték, hogy rengeteg taktikai szabálytalanságot követtek el ellenük. Csak a legjobbakat mondhatom Källmannról, aki műtétje után vállalta a találkozót és kiválóan játszott” – értékelt Pastor a meccs után.

A veszprémiek kissé csalódottabbak voltak, hiszen a Paris SG otthonában majdnem végig ők irányították a játékot, a 47. percben már öt góllal, 21:16-ra is vezettek, köszönhetően a hatékony védekezésnek és a leindításokból szerzett gyors találatoknak. Ezután viszont a hazaiak percei következtek, sorozatban három gólt lőttek, de Ilics tartotta a lelket a támadásban elbizonytalanodó veszprémiekben. Az utolsó fél perc magyar támadással kezdődött, passzívnál lőni kellett, de Nagy inkább passzolt, a franciák pedig megszerezték a labdát, s az utolsó másodpercben Abalo egyenlített, 24:24 lett a vége.

„Negyvenöt percig nagyon jól játszottunk, különösen védekezésben. Az utolsó tizenöt percben sok problémánk volt támadásban, sokszor voltunk passzívak, így sokszor kellett rossz lövőhelyzetből vállalkoznunk. Remélem, hogy a szurkolóink segítségével kiharcoljuk a továbbjutást” – utalt a vasárnapi visszavágóra Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?