Két bajnokcsapat Kicsinden

J. MÉSZÁROS KÁROLYJárási szinten egyedülálló, országos méretekben is ritkaság, s talán páratlan a maga nemében, hogy egy négyszáz lelket számláló falu egyszerre két bajnokcsapattal büszkélkedhessen. Az Érsekújvári járásban fekvő Kicsinden most ez az ábra.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Járási szinten egyedülálló, országos méretekben is ritkaság, s talán páratlan a maga nemében, hogy egy négyszáz lelket számláló falu egyszerre két bajnokcsapattal büszkélkedhessen. Az Érsekújvári járásban fekvő Kicsinden most ez az ábra. És nem a legnépszerűbb labdajátékban, a fociban lettek két fronton is elsők, hanem asztaliteniszben. Amikor tíz évvel ezelőtt elkezdték, éppen a helyi labdarúgócsapat megszűnése adta az okot arra, hogy mással próbálkozzanak.

„Nem mi vagyunk a sportág alapítói a faluban, voltak már elődeink a múlt század nyolcvanas éveiben, 1986–88-ban én is játszottam a csapatban, amely később megszűnt – kalandozik a múltba Treindl Attila ötletgazda, jelenlegi csapatvezető. – Amikor 2004-ben a focicsapat is bedobta a törülközőt, mert nem volt kinek játszani, támadt egy ötletünk, hogy újraélesszük Kicsinden az asztaliteniszt. Találkoztam Tamás Józseffel, és rákérdeztem, mit szólna hozzá. Neki is tetszett az elképzelés, és hozzáláttunk megvalósításához. Két évig egy csapatot indítottunk a járási bajnokságban, aztán 2006-tól a fiatalok bekapcsolásával már B jelű alakulatunk is létezik. Eddig két harmadik hely volt a legjobb helyezésünk: tavaly az A csapat a legmagasabb szintű járási bajnokságban, az V. ligában, tavalyelőtt a B csapat egy osztállyal lejjebb végzett dobogós helyen. Idén mindkét bajnokságot megnyertük.”

Ebben az is közrejátszott, hogy az utóbbi két évben már a falu fiataljai is játszottak az A csapatban, közülük hárman húzóemberek voltak a járási bajnokságban. „Fontos volt az is, hogy jól igazoltunk, az évad elején hozzánk jött játszani az udvardi Csongrády Péter. Persze e bajnoki címekben a saját munkánk is benne van” – teszi hozzá a csapatvezető, aki elmondja, hogy új szerzeményükön kívül egy-egy andódi, bajtai és barti játékos üti a labdát kicsindi színekben. A többiek helybeliek.

Tíz éve tehát pingpongboom van a faluban, most mindkét csapatuk megnyerte saját ligáját, és egy osztállyal feljebb léphet. „Fő célunk ez volt, ősztől megpróbálunk a magasabb osztályban is helytállni. Ha lenne rá pénz, akkor indítanánk egy C csapatot is a fiataloknak, kezdőknek a VII. ligában” – pillant előre Treindl csapatvezető.

Érdemes az utánpótlással is foglalkozni, amit már tapasztaltak Kicsinden. 2011-ben ificsapatuk harmadik lett a II. ligában, 2012-ben ismét, de az a helyezés már feljutást jelentett az országos második vonalnak számító I. ligába. „Onnan sem estünk ki, tizenegy csapat közül a nyolcadik helyen zártunk, csak városi klubok képviselői ellen játszottunk, és helytálltunk” – magyarázza Treindl Attila. Utána a fiúk kiöregedtek, és megszűnt a csapat, de az ott szerzett játéktapasztalatokból máig merítenek a falu fiataljai, akik társaikkal most egyszerre két bajnoki címnek örülhetnek Kicsinden.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?