Késtek a magyarok

Salt Lake City. Kellemetlen meglepetés érte vasárnap késő délután Salt Lake City nemzetközi repülőterén a magyar csapat vezetőit: csak Tóth Zoltán műkorcsolyázó és edzője, Kulcsár Zsófia érkezett meg.

A pénteken kezdődő ötkarikás játékok helyszínén már az utolsó simításokat végzikTASR/EPA-felvételA többiek – sífutók, sílövők, alpesisízők, edzőik és az orvosi csoport három tagja – öt órás várakozásra kényszerültek Minneapolisban és már majdnem éjszaka volt, amikor csatlakozhattak társaikhoz a téli olimpia városában. A szervezők figyelmessége némileg javította a helyzetet: a sífutókat és a sílövőket, akik versenyszínhelyük közelében, a várostól 75 kilométerre lévő Soldier Hollow-ban laknak majd, két napra befogadták az olimpiai fal- vendégszállójába, méghozzá ingyen. Most már csak az utolsó pillanatban olimpikonná előlépett sífutó, Holló Mátyás, a Washington közelében élő alpesisíző Vastagh Regős Márta, a műkorcsolyázó Sebestyén Júlia számít távollévőnek, valamint a Calgaryban tréningező rövidpályás gyorskorcsolyázók, s bobosok hiányoznak.

A már Utah állam fővárosában akklimatizálódók elégedetten vették tudomásul, hogy az idő enyhült valamelyest, “csak” mínusz 10 fok körüli a hőmérséklet.- Amíg a sportolók és a szervezők az „utolsó simításokat” végzik, addig az Abravanel Hallban ünnepélyes keretek között megnyílt a NOB 113. ülésszaka. Az eredetileg tervezett napirend váratlanul kiegészült: a végrehajtó bizottság ugyanis Jacques Rogge elnök javaslatát elfogadta, így a NOB valamennyi tagjának összeférhetetlenségi nyilatkozatot kell tennie. Ebben mindenki köteles feltüntetni polgári foglalkozását és üzleti érdekeltségeit. A cél: kiszűrni, illetve csökkenteni a korrupció lehetőségét, valamint megelőzni a különféle gyanusítgatásokat. A világ ötkarikás mozgalmának vezetői azt szeretnék elérni, hogy a tagok a fontos döntéseknél kizárólag a NOB, s a játékok érdekeit tartsák szem előtt, s ne befolyásolja őket semmiféle személyes érdek. Amennyiben a rendelkezést komolyan veszik – márpedig Rogge rendkívül eltökélt ezügyben (is) –, úgy több prominens sportdiplomatát érinthet a megtisztulási folyamat újabb rendelkezése.- A téli olimpiák történetében Salt Lake Cityben indul a legtöbb női versenyző. Amíg 1924-ben Chamonix-ban, az első havas-jeges játékokon öt, addig a pénteken kezdődő eseményen már a résztvevők 38 százaléka képviseli a gyengébbik nemet. Legutóbb Naganóban az arány 36 százalék volt. A 78 versenyszámból a nők 37-ben küzdenek az érmekért.- Sérülés miatt nem vesz részt a Salt Lake City-i ötkarikás játékokon a Sarah Abitbol, Stéphane Barnadis francia páros.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?