„Jó úton haladunk”

<p>A magyar fociban semmi sem változik, ezt mutatják a hétvégi NB I-es mérkőzések utáni edzői nyilatkozatok. Egy labdarúgó-mérkőzés után csak a magyar edzők tudnak úgy nyilatkozni, hogy a végeredményt figyelembe sem veszik. Lássuk a hétvégi termést.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Pénteken a BL-visszavágóra készülő Debrecen 1:0-ra kikapott az MTK-tól, a budapestiek az utolsó percben szereztek egy gyönyörű gólt, sakk-mattra kidolgozott helyzetből. Kondás Elemér, aki a BATE legyőzése után a kritikusoknak üzent, természetesen elégedetlen volt az eredménnyel. „Úgy érzem, ikszes meccs volt, amelyen semmiképpen sem érdemeltünk vereséget” – mondta a Loki edzője. Később aztán némi önellentmondásba keveredett, de az ilyenek már fel sem tűnnek az egyszeri újságolvasó számára. „Bár most nem voltak százszázalékos helyzetek, szerintem így is lehetett volna nyerni” – fejtegette a tréner. Vagyis a Debrecen akár helyzet nélkül is nyerhetett volna – bezzeg, ha az ellenfél győz helyzetek nélkül, az igazságtalanság.

Az edzők a szombati meccseken szabadultak el igazán. A Nyíregyháza a Debrecen elleni iksz után rontott, a Pakstól kapott ki hazai pályán 3:0-ra. „Fura ilyet mondani egy ilyen vereség után, de én is úgy érzem, hogy a szünetbeli változtatások bejöttek, igaz, ez csak ahhoz volt elég, hogy szimpatikus vesztesek legyünk” – így hangzott Csábi József értékelése a nyíregyháziak oldaláról. Itt is csak a visszaigazolás hiányzott, az eredmény valahogy nem támasztja alá azt, hogy bármi is bejött volna.

Jókat mondott Dobos Barna, a Dunaújváros edzője is. A csapat a második mérkőzését is 3:0-ra veszítette el az NB I-ben, a PASE a Honvéd után a Videotontól is ilyen arányú vereséget szenvedett. A Dunaújváros edzője szerencsére nem aggódós típus. „Nekünk nem a Videotont kell megvernünk” – jelentette ki Dobos. Nem mondhatni, hogy nagyravágyó lenne. Aztán bátortalanul hozzátette, hogy „a visszavágón majd megpróbáljuk”. A kérdés csak az, hogy Fehérváron miért nem próbálták meg?

Nem mehetünk el Farkas Viktor (Dun. PASE, játékos) véleménye mellett sem. „Megpróbáltuk a Videotont meglepni egy letámadásos taktikával, a bekapott gólig ez jól is működött. Voltak lövéseink. Igazi helyzetet nem tudtunk kialakítani, de jó úton haladunk, ezen az úton kell továbbhaladni.” Hihetetlen, hogy Farkas mindezt fapofával volt képes előadni, arcizma sem rezdült. Két meccs, 0:6 – jó út. Csak így tovább.

S aki azt hinné, van remény, annak figyelmébe ajánljuk Szekeres Adrián nyilatkozatát. A védő a következő választ adta arra a kérdésre, mi hiányzik a Dunaújváros előrelépéséhez: „Mindenféleképpen a koncentráció. Eddig a két meccs alapján nem sokszor kerültünk a kapu elé, de ezeket jobban ki kellene használni. Illetve még bátrabban kell támadni az ellenfél kapuját.”

Ellenpéldaként említsük meg Bekő Balázst, a Kecskemét edzőjét. A KTE a második meccsét is elveszítette, a Haladás a 2. percben szerzett góllal vitte el a három pontot az Alföldről. „Mindent elmond, hogy az egyetlen lövésünket a játékvezető hárította” – ismerte be a kudarcot az edző. Realitásérzékből jeles.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?