Hrbatý az első kiemelt

Pozsony. Szombaton a selejtezőkkel megkezdődtek a Tatrabanka Open 100 000 euró összdíjazású challenger tenisztorna 5. felvonásának küzdelmei. A vasárnapig tartó sorozatban bemutatkozik a teljes szlovák Davis-kupa-csapat, s több nagy nevű külföldi játékos is rajthoz áll.

Dominik Hrbatý nyerni szeretne PozsonybanTASR-felvéteA torna első kiemeltje a világranglistán jelenleg 13. Dominik Hrbatý, s a második helyen is szlovák versenyző, Karol Beck szerepel. A Nemzeti Teniszközpontba kilátogató nézők láthatják az olasz Davide Sanguinettit, a dánok legjobbját, Kenneth Carlsent, s a metzi torna győztesét, a francia Jerome Haehnelt is. Még kérdéses a cseh Raděk Štěpánek részvétele, aki a párizsi ATP-tornán döntőbe jutott. „Általában az ilyen nagy sikerek után a versenyzők lemondják a kisebb tornákat, de nagyon örülnénk, ha Štěpánek eljönne Pozsonyba. Remek formában játszik Párizsban, s jelenléte biztosan sok nézőt vonzana” – mondta Igor Moška, a Szlovák Tenisz Szövetség főtitkára. Sokáig a tavalyi győztes, Marc Rosset szereplése sem volt biztos, ám a grúz Labadze visszalépésével ő is főtáblára került.

A szervezők fő célja, hogy a legrangosabb szlovákiai tenisztornán minél több tehetséges hazai versenyző bemutatkozhasson. A négy főtáblás helyért folyó kvalifikációban 10 szlovák teniszező lépett pályára, közülük négy, Ladislav Švarc, Igor Zelenay, Peter Miklušičák és Filip Polášek jutott be a 2. körbe.

Érdekesebb eredmények, selejtező, 1. kör: Filip Polášek–ifj. Miroslav Mečíř (szlovákok) 6:1, 6:4; Igor Zelenay (szlovák)–Andis Juska (lett) 7:6, 6:4; Peter Miklušičák–Marek Šrámek (szlovákok) 6:4, 6:1; Ladislav Švarc–Michal Przysiezny (lengyel) 6:2, 6:3; Jeu-cuo Vang (tajvani)–Viktor Bruthans (szlovák) 6:7, 6:4, 6:4; Szergej Sztahovszkij (ukrán)–Peter Čapkovič (szlovák) 6:1, 6:2; Robin Vik (cseh)–Ján Stančík (szlovák) 6:3, 6:1; Robert Lindsted (svéd)–Pavol Červenák (szlovák) 6:2, 6:2. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?