Hetven perc után elfáradt a DAC

<p>A DAC 2:1-re kikapott a rózsahegyi együttes otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 25. fordulójában, így továbbra is nyeretlen az MFK vendégeként. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy a csallóköziek nem jönnek haza üres kézzel, mert a 70. percben még vezettek.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Zsinórban harmadik bajnoki meccsét vesztette el a Maric-legénység (Trenčín 0:3, Trnava 0:1, Ružomberok 1:2), de legalább a fiatal Roland Černák 285 perc után megtörte a gólcsendet. Legutóbb Štepanovský talált be, még a Slovan ellen.

A mély talajú pályán a küzdelem dominált, a tavasszal veretlen hazaiak kezdtek aktívabban, ám a 19. percben a DAC szerzett vezetést: Sarr kiugratta Černákot, aki a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt – 0:1. Az első félóra végén Horváth Béla ívelt szabadrúgása után Majerník nagy helyzetben fölé fejelt.

A kiegyensúlyozott első félidőt követően fölénybe kerültek a rózsahegyiek, Masaryk lövését Michalík a gólvonalról vágta ki. A 71. percben Turčák beadása után Masaryk közelről a hálóba talált – 1:1. Még fel sem ocsúdtak a dunaszerdahelyiek, és újabb gólt kaptak: Janič 17 méteres szabadrúgásból volt eredményes – 2:1. Ezután megpróbált egyenlíteni a DAC, ám nem tudott komoly helyzetet kidolgozni.

„Nagy kár ezért a vereségért, hetven percig jól és taktikusan játszottunk, úgy tűnt, hogy győzünk. Aztán gyors egymásutánban két nagy pofont kaptunk, három perc alatt elszálltak a reményeink – mondta lapunknak Horváth Béla, a DAC középpályása. – A rendkívül rossz pályán nem lehetett kombinatív futballt játszani, rengeteg volt az ütközés. Az volt a célunk, hogy az első félidőben ne kapjunk gólt, ez különösebb nehézségek nélkül sikerült is. Sőt Sarr egy megnyert párharc után estében szöktette Černákot, aki nem hibázott. Nem sokkal később Majerník közelről centikkel fejelt mellé, ha ez bemegy, valószínűleg megnyerjük a meccset. A szünet után aktívabbak voltak a hazaiak, de úgy látszott, legalább az egyik pontot elhozzuk. Aztán sajnos minden máshogy alakult. Hiába álltunk át a kétcsatáros játékra, nem tudtunk egyenlíteni.”

„Hetven percig jól játszottunk, de utána elfogyott az erőnk az előző két nehéz mérkőzés után. A második bekapott gólt követően mindent megpróbáltunk, a játékosok igyekeztek, a fej még akart volna küzdeni, de a test már nem bírta” – értékelte a találkozót a meccs utáni sajtótájékoztatón Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője.

Rózsahegyi kollégája, Ivan Galád így látta a találkozót: „Ez a legértékesebb tavaszi győzelmünk, mert erős csapat ellen gyűjtöttük be a három pontot. Tudtuk, hogy hetven perc után jön el a mi időnk. Egész héten arról beszéltünk, hogy az utolsó húsz percben lesz bőven területünk, hogy eldöntsük a meccset, azt akartuk, hogy addig döntetlen legyen az állás. Tisztában voltunk azzal, hogy a DAC-nak az elmúlt napokban sűrű volt a műsora, s a játékosaik fáradtságát sikerült is kihasználnunk.”

A dunaszerdahelyiek szombaton (19.00) a kassaiakat fogadják. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?