Hatodszor a Bauring City a komáromi trónon

Három hónapos küzdelemsorozat után véget ért a Komáromi Kispályás Fociliga. Tizenegyedszer rendezték meg, és a tizenegy forduló során tizenegy csapat kapcsolódott be a pontvadászatba.

Három hónapos küzdelemsorozat után véget ért a Komáromi Kispályás Fociliga. Tizenegyedszer rendezték meg, és a tizenegy forduló során tizenegy csapat kapcsolódott be a pontvadászatba. Tavalyhoz hasonlóan idén is a Bauring City labdarúgói nyertek.

Soraikban olyan ismert játékosok találhatók, mint Lérant Péter, Mészáros Ádám, Igor Obert, Eugen Wilson Speck vagy Szórád Csaba. Mindössze a második fordulóban volt egy kis megingásuk, amikor 8:5 arányban alulmaradtak a Sivatagi Roham Csigák ellen. A többi mérkőzésüket sorra megnyerték.

Hosszabbításban dőlt el

A döntőben csupán hosszabbítás után tudták legyőzni az örökös ellenfélnek számító Barracudát. Az első félidőben biztonságos játék folyt a pályán, mindenki elsősorban a másik hibájára várt. A szünet utáni folytatásban Mészáros Ádám juttatta vezetéshez csapatát, majd Igor Obert tekerte el a labdát az ellenfél hálóőre mellett. A Barracuda érezve a veszélyt, lehívta Neumann Péter kapust, és öt mezőnyjátékossal próbálta kiegyenlíteni a kétgólos hátrányt. Igyekezetük sikeres volt, hiszen Gagics és a Gyirmóton szereplő Németh Zsolt jóvoltából nemsokára 2:2-t mutatott az eredményjelző tábla. Az ötperces hosszabbítás első pillanataiban Szórád Csaba mértani pontosságú passzát Obert kapásból a léc alá vágta, és gólja tornagyőzelmet ért. A Bauring City zsinórban kilencedszer verekedte be magát a döntőbe, és ezúttal hatodik alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Hogyan látta a szervező?

„Számomra a legdöbbenetesebb az FC Doki teljesítménye volt, némi csalódást a Főnökök csapata okozott. Az Izsa változatlanul érdekes színfoltja a ligának, a Sivatagi Roham Csigák is tud focizni, az Amforát pedig tizenéves fiatalok alkotják, és előttük a jövő. A Black Bull Litovel gárdája a végére igencsak összezsugorodott, így kevésbé tudott érdemben beleszólni a történésekbe” – értékelte a torna lefolyását Ehrenberger Erik főszervező.

Pulyka volt a korelnök

Két érdekes esetet is szükséges kiemelni. A focigála legidősebb játékosa az FC Doki színeiben pályára lépett, ötvenkét esztentős Ferenczi József volt. Közismertebb nevén Pulyka, a legtöbb komáromi számára ismert és megbecsült személyiség, hiszen nyolcszoros csehszlovák bajnok bokszoló. Harminckét évesen akasztotta szögre a kesztyűt, ötszáznegyven mérkőzés és négyszázhetven győzelem után. A városban tartott ökölvívó-események szervezésébe is bekapcsolódik.

Mészáros, a rakoncátlan

A másik eset, hogy Jozef Olejník, a komáromi KFC nemrég kinevezett új edzője megtiltotta védencei szereplését a teremfoci-mérkőzéseken. A januárban Sereďről visszatérő Mészáros Ádám megszegte a tréner intelmét, amiért megrovásban részesült. A huszonnégy éves csatár aztán gondolt egyet és dühében (talán elhamarkodva) az érsekújvári FKM-hez igazolt.

A döntőt és a 3. helyért vívott küzdelmet (Black Bull Litovel–Blue Diamonds 3:8) több mint ötszáz néző tekintette meg.

A zárómérkőzések tényei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?