Háromgólos előnyt herdáltak el, büntetőt hibáztak az újonc marcelháziak

<p>Fordulatokban bővelkedő, jó iramú és színvonalú párharcot láttak a szurkolók a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának szombati nyitómérkőzésén, melyen az újonc marcelháziak az első félidőben leiskolázták a bajnokjelölt zselízieket.</p>

Támadófocit, tetszetős játékot produkáltak az ellenfelek. „Jó erőkből álló alakulattal jobb játszani, hiszen nem állnak be tíz emberrel védekezni” – jegyezte meg a találkozó előtt a vendéglátók trénere, Zsigó László, akinek ráncait nem- csak a vetélytárs játékereje, hanem Zajos, Svitel, Tóth Zoltán és Cabada kényszerpihenője is szaporította. A párharc elején Kelko bődületes erejű lövésénél a vendégek mindössze tizenhét éves hálóőre, Straňák jeleskedett. A 8. percben megismétlődött a két futballista minipárbaja, ezúttal már kapitulált a zselíziek kapusa (1:0). A 16. percben Sováb löketét hatástalanította Hallman, a marcelháziak hálóőre. A félidő derekán Trenčík és Gumbér kísérleténél Straňák résen volt, a túloldalon Sál és Lauko lövését védte Hallman. A 33. percben Czíria hibáját Gumbér Balázs góllal büntette (2:0). Röviddel az első játékrész befejezése előtt Sál lövésénél Hallman újfent remekelt. A 43. percben a hazaiak csapatkapitánya, Andruska szabadrúgásból talált be egykori együttese kapujába (3:0).

A félidei pihenőt követően a Garam mentiek rákapcsoltak, néhány góllal kecsegtető helyzetet azonban elpuskáztak. Az 55. percben Tóth hadilábon állt az irányzékkal, Lauko lövését pedig Marikovec az utolsó pillanatban blokkolta. A 60. percben egy jól időzített beadást követően Újváry három méterről fejelt a hazaiak kapujába (3:1). A középkezdés után a zselízi illetőségű Vrecník bombáját hárította a vendégek portása. A 70. percben Marikovec Gábor felvágta a mezőny legjobbját, Sovábot, a megítélt büntetőt Sál higgadtan értékesítette (3:2). Két perccel később Rotík Sebastián látványos egyéni akcióját parádés góllal fejezte be (3:3). A későbbiek során Andruska nagy erejű pontrúgását lábbal mentette a vendégek hálóőre. Tíz peccel a befejezés előtt Kelko eldönthette volna a három pont sorsát, de a tizenegyest a kapu fölé vágta. „A büntető értékesítését ugyan eredetileg Andruska Csabára bíztam, ő azonban nem vállalta a feladatot” – magyarázta a szereposztásban menet közben bekövetkezett változást a hazaiak trénere. A végeredmény a vendégek számára hízelgő, a pontosztozkodás egyben őszi veretlenségi sorozatuk folytatását is jelenti.

MARCELOVÁ–ŽELIEZOVCE 3:3 (3:0). Góllövők: Kelko (8.), Gumbér (32.), Andruska (43.), ill.: Újváry (60.), Sál (70. – 11-esből), Rotík S. (72.). Sárga lap: Lauko, Rotík T. Játékvezető: Mráz, 300 néző.

MARCELOVÁ: Hallman–Marikovec, Marcinkó, Kelko, Boros, Gumbér, Pivoda, Trenčík, Andruska, Vrecník, Horján (60. Németh). ŽELIEZOVCE: Straňák– Tóth (65. Páchnik P.), Czíria, Lauko, Rotík T., Rotík S., Kokoška, Sováb, Újváry (75. Forró), Sál, Duchoň (32. Karko). (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?