Három hírmondó maradt

Dunaszerdahely. „A klub első félévi költségvetése teljesen biztosítva van. A feltételek adottak, most már a labdarúgókon a sor, hogy kiharcolják a bennmaradást” – szögezte le Antal Barnabás, a DAC elnöke.

Megtudtuk, hogy biztatóan haladnak a tárgyalások az Ausztriában élő iráni üzletemberrel, ám a csallóköziek nem szeretnének úgy járni, mint a Slovan Daniel Jammer esetében. Ezért addig nem tájékoztatják a közvéleményt, amíg nem kötik meg a szerződést. Az, hogy mikor írják alá a megállapodást, nem befolyásolja a klub tavaszi működését. Szinte teljesen más csapattal vágnak neki a második felvonásnak, hiszen az őszi gárdából mindössze Sánta, Buka és Bognár maradt hírmondónak.

Simon Gyula játékosedzővel együtt tíz új szerzemény érkezett: Peško (Izraelből tért vissza), Loj (Ličartovce), Majný (Čaňa), Konečný (Žilina), Miklas (Trenčín), Hrubina (Franciaország, korábban Slavia), Balla (PSV Polizei), Herczeg (Győri ETO), Lelkeš (Inter). Valamennyien június végéig kötelezték el magukat egyéves opcióval. Rajtuk kívül három tehetséges fiatal, Nagy Norbert, Egri Tibor és Belkovics László is a többiekkel gyakorol. A napokban csatlakozik a kerethez a két iráni középpályás, Javad és Mohsen. „Több ajánlatot kaptam, például megkerestek az eperjesiek is. Azonban annak ellenére, hogy a Tatran a feljutásért küzd, lényegesen jobb csapatnak tartom a DAC-ot” – mondta lapunknak Július Lelkeš.

„Már novemberben megszólítottuk a klubhoz kötődő játékosokat, Pinte Attilával is tárgyaltunk. Örülünk, hogy Simon Gyula elfogadta az ajánlatunkat, bízunk benne, hogy irányításával elkerüljük a kiesést” – jelentette ki Antal Barnabás, aki elárulta, hogy Norbert Barisitz, a LASK Linz edzője – baráti alapon – tanácsaival segíti a szakmai stáb munkáját. Simon Gyula játékosedző: „Kemény öt hét vár ránk a márciusi bajnoki rajtig. Jó képességű futballisták érkeztek, de csak most jön neheze, az új szerzeményekből ütőképes csapatot kell összekovácsolni. Kulcsfontosságúak lesznek az idegenbeli mérkőzéseink, a Kys. Lieskovec, a Senica, a Rapid és a Vranov otthonában feltétlenül pontokat kell szereznünk. Meggyőződésem, hogy szurkolóink visszatérnek, és segítségükkel elrugaszkodunk az alsóházból.” A stadionban szorgos munka folyik, a felújított öltözőket a jövő héten adják át. Az vezérkar őszre tervezi az alaposan megkopott lelátók modernizálását.

Sováb Zoltán szabadlistán

Dunaszerdahely. Nem kapott helyet a DAC keretében Sováb Zoltán, aki „A dunaszerdahelyi futball 100 éve” könyv címlapján látható. „Zoli őszi sérülését követően csak árnyéka korábbi önmagának. Szemmel láthatóan tart a kemény belemenésektől, kerüli a párharcokat” – mondta Simon Gyula játékosedző. Értesüléseink szerint a 23 éves Sováb jelenleg a harmadik vonalbeli párkányiakkal gyakorol. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?