Hamilton a falban, Rosberg az élen

Kettős érzések a Mercedes csapatánál: a szabadedzések legjobb eredményei ugyan az ő nevükhöz fűződnek, azonban Lewis Hamilton péntek délután összetörte versenygé- pét a Forma–1-es Magyar Nagydíj szabadedzésén.Rosberg maradA hétvége egyik legfontosabb híre, hogy Nico Rosberg két évvel meghosszabbítot

Kettős érzések a Mercedes csapatánál: a szabadedzések legjobb eredményei ugyan az ő nevükhöz fűződnek, azonban Lewis Hamilton péntek délután összetörte versenygé- pét a Forma–1-es Magyar Nagydíj szabadedzésén.

Rosberg marad

A hétvége egyik legfontosabb híre, hogy Nico Rosberg két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedesszel, így – akárcsak csapattársa, Lewis Hamilton – már biztosan velük marad 2018 végéig. Ezzel folytatódhat a párharc a két versenyző között, akiknek kapcsolata eddig sem volt teljesen felhőtlen. „Tudjuk, hogy néha rögös az út úgy, hogy két első számú pilótánk van, de ez növeli az autó teljesítményét. Tisztában vagyunk azzal is, hogy olykor meg kell majd oldanunk a nehéz szituációkat” – nyilatkozta Toto Wolff, a csapat motorsport-igazgatója.

Nincs meglepetés

A pénteki szabadedzések során ismét a Mercedes bizonyult a legerősebbnek, Lewis Hamilton már az első tréningen másfél másodperccel jobb időeredményt ért el, mint a tavalyi pole pozíciós eredménye. Nico Rosberg lett a második, majd őket a Ferrarik, a Red Bullok és a McLarenek követték a sorban. A Mercedes tart attól, hogy a Red Bull legyőzheti őket Magyarországon, az osztrákok ugyanis tavaly rendkívül erős teljesítményt mutattak, és a pálya karakterisztikája is kedvez az autójuknak.

Daniel Ricciardo, az istálló versenyzője úgy érzi, a Mercedes túl erős, így a Ferrari lesz a legfőbb ellenfelük a hétvégén: „A második helyen állunk, kicsivel gyorsabbak vagyunk, mint a Ferrari, és többé-kevésbé erre is számítottunk, így jó lenne, ha ezt meg tudnánk tartani” – nyilatkozta az ausztrál.

Hamilton elnézést kért

Egyelőre azonban nem a Red Bull okozta a legnagyobb problémát a világbajnokok számára, ugyanis a péntek délutáni edzésen Hamilton összetörte versenygépét, így mindössze négy kört tudott megtenni. A brit pilóta elnézést kért csapatától az esetet követően: „Nyilvánvalóan nem ez volt a legjobb edzés számomra. Elnézést kérek a csapattól, hogy most kemény munka áll előttük, hogy újra összerakják az autót.” Hamilton nemcsak a versenygépét, hanem az elvesztegetett időt is sajnálhatja – ezzel szemben Rosberg ismét megmutatta, mire képes a Mercedes, és a második gyakorláson 6 tizedmásodperces előnnyel végzett az élen Daniel Ricciardo (Red Bull) és Sebastian Vettel (Ferrari) előtt.

A mai időmérőn kiderülhetnek a valós erőviszonyok, azonban nagy esély van rá, hogy az eső közbeszól, és különlegesen izgalmassá teszi a délutánt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?