GYÚJTÓPONTBAN

Győzelem tíz emberrel
Nagykapos. Rudňanyban elmaradt a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában közreműködő nagykaposiak hétközi bajnoki mérkőzése. A hírügynökség arról tájékoztatott, hogy a vendégek nem érkeztek meg a mérkőzés helyszínére. „Ez így nem igaz.

Győzelem tíz emberrel

Nagykapos. Rudňanyban elmaradt a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában közreműködő nagykaposiak hétközi bajnoki mérkőzése. A hírügynökség arról tájékoztatott, hogy a vendégek nem érkeztek meg a mérkőzés helyszínére. „Ez így nem igaz. A csapatunkat szállító autóbusz Prešov után – autóbaleset miatt – dugóba került. A folytatásban sokáig tartott, míg megtaláltuk az Iglóból kivezető utat. A várakozási idő letelte után érkeztünk meg ellenfelünk otthonába, a mérkőzésre ezért nem került sor” – öntött tiszta vizet a pohárba Babiák János, a nagykaposiak edzője. Egyébként vasárnap védencei, akik közt ott van a város polgármestere, a halfsorban tüsténkedő Petrikán Péter is, megszerezték első idénybeli győzelmüket. Méghozzá úgy, hogy az 51. perctől emberhátrányban játszottak. (zsz)

Két Zsákovics egy csapatban

Csallóközkürt. Remek rajtot vett, a régióderbin féltucat góllal örvendeztette meg szurkolóit a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának csallóközkürti újonca. A 6:0-s sikerből oroszlánrészt vállaltak a Zsákovics fivérek. A győztesek 34 éves újonca, János kétszer, a 39 esztendős játékosedző, Tibor egyszer talált a felsőpatonyiak kapujába. „Szükségünk volt egy épkézláb csatárra, ezért is szólítottam meg öcsémet, aki ausztriai légióskodása után tért haza. A nyárasdiak is szerették volna őt szerződtetni, én azonban határozottabb voltam. Jóleső érzéssel nyugtáztam nyitányon szerzett találatait, ellenlábasaim legalább nem vethetik a szememre, hogy rosszul választottam” – fogalmazott a bátyus. Zsákovicsék felbukkanásának pikantériája, hogy pályafutásuk során eddig még sosem játszottak egy csapatban. (ái)

Tóth Barnabás ismét betalált

Nagylég. Hosszú kihagyás után vasárnap ismét pályára került, remekbe szabott találatnak örült Tóth Barnabás, a nagylégiek befejező csatára, aki a 2006/2007-es bajnoki idényben 21-szer volt eredményes. Ezzel egyben a dunaszerdahelyi területi bajnokság felsőházában gólkirályi címet szerzett. Méghozzá úgy, hogy tavasszal nyolc találkozón nem játszott. „Betegség gyötört, kórházba kerültem. A foci értékrendemben egy időre mellékvágányra került. Csupán két hete kezdtem el az edzéseket. A kisudvarnokiak elleni összecsapáson a meccs hajrájában kerültem a játéktérre. A 75. percben nagy kő esett le a szívemről, amikor végre ismét a hálóba találtam. Remélem, csakhamar visszaszerzem pozíciómat a kezdőtizenegyben és ennek révén újfent versenyben lehetek majd a gólkirályi címért” – fogalmazott a sportoló. (ái)

Hengereltek az újonc buzitaiak

Buzita. Nem mindennapi gólszüretet (9:1) rendezett vasárnap a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjának buzitai újonca. „Már a 10. percben 4:0-ra vezettünk. Érdekesség, hogy háromszor lőttünk kapura, és négyszer mattoltuk az ellenfelet – viccelődött Mohnyánszky József, buzitai klubelnök. – A rend kedvéért: a negyedik öngól volt. A vendégek kapusa a 20. percben cserét kért, mivel már nem érzett annyi önbizalmat magában, hogy őrizni tudja hálóját. Félidőben 7:0-ás eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok” – értékelte a történteket a buzitai foci első embere. Mohnyánszky Józseftől azt is megtudtuk, hogy a vendég slivníkiek nem játszottak alárendelt szerepet. „Az ellenfél felvállalta a nyílt sisakos játékot – ez lett a veszte. Nekik semmi, nekünk viszont minden sikerült” – hallottuk a gólözön titkait. (kb)

Kisfaludi fordulatok

Kisfalud. Hat gólt és fordulatos mérkőzést hozott a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának csallóközi derbije. A kisfaludiak „illedelmes” házigazdaként, 3:1-es vezetéshez engedték a vendég nyárasdiakat, a végeredmény azonban 3:3 lett. „Az első félidőben meglepett minket az ellenfél, de a második játékrészben aztán a csapatszellem diadalmaskodott” – értékelte a derbit Lépes György, kisfaludi vezetőedző. „A találkozó első felében technikailag is a hazaiak fölé nőttünk. Külön öröm, hogy az Érsekújvárból érkezett Dang Van, és az udvardiaktól igazolt Dobrý is eredményes volt. Fordulás után jött az égi áldás, és tíz centis víz borította el a pályát. A továbbiakban már a hazaiak rúgd és fuss játéka érvényesült. A kisfaludiakat, játékra alkalmas körülmények között, bármikor le tudnánk győzni” – mondta el véleményét a rangadóról Veszelovszky Lajos, nyárasdi társ-klubelnök. (kb)

Bari Jenő gondban van

Fülek. Szeszélyes eredményeket produkáltak a közép-szlovákiai III. ligába felkerült fülekiek első két bajnokijukon. A nyitófordulóban idegenből hozták el a három pontot (1:0), a rimaszombati fakó elleni hazai mérkőzésen kikaptak Bari Jenő védencei (1:3). „A nyár folyamán meggyengültünk. Négy alapember Magyarországra távozott, kettő pedig hosszabb időre kidőlt a sorból. Fiatalokkal töltöttük fel a keretet. Az első félórával elégedett vagyok: vezetést szereztünk, további helyzeteink is voltak. A második félidőre viszont teljesen összeomlott a csapat. Bosszantó, hogy tíz ember ellen sem tudtuk otthon tartani az egyik pontot. Két éve vettem át a kollektíva irányítását, azóta ez az első hazai vereségünk. Remélem, hogy a szurkolók továbbra is türelmesek lesznek hozzánk” – bizakodott Bari Jenő, a fülekiek játékosedzője. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?