Győzelem emberhátrányban

Sárosfa. Hiába játszott közel negyven percet emberelőnyben az egyházgellei együttes Sárosfán, csak becsületgólra futotta erejéből. Hiába egyenlítettek ki húsz perccel a vége előtt a vendégek, a hősiesen küzdő hazaiak a végére tartogatták a slusszpoént (2:1).

A rutinos Šipoš (világos mezben) találatával győztek a tíz emberrel játszó sárosfaiakFogas Ferenc felvételeIgazi, késő őszi hideg fogadta a régiórangadóra kilátogató szurkolókat. Nem tudni, hogy az álmos idő, vagy a délelőtti időpont fogta vissza a csapatokat, de nagyon nehezen alakult ki folyamatos játék. Hosszú ideig csak a két tizenhatos között pattogott a labda, a kapuk alig forogtak veszélyben. „Nem tudják megszelidíteni a labdát” – gondolkodott hangosan egy hozzáértő hölgyszurkoló. A nagy „csendet” aztán az egyházgellei Hervay törte meg, akit nagyszerű ütemben ugrattak ki a felezővonal tájékán, egy csel után őrzőjét is elküldte gyufáért. Mikor már egyedül száguldhatott volna a kapu felé, rosszul választott: a lesen álló éktársához, Vargához passzolt. Utána pedig nyomdafestéket nem tűrő tanácsokat kapott az egyházgellei drukkerektől... Az első játékrész utolsó öt perce kétségkívül a hazaiaké volt: Saboó lövésénél még a kapufába is beverte fejét a vendégek hálóőre, Szerda próbálkozását azonban Pacalaj már biztosan hárította. A 45. percben gyors ellentámadást vezettek a hazaiak, amit Novotny értékesített (1:0). Gól az öltözőbe.

Szünet után is az inkább harcias, mintsem látványos játék folytatódott. Az 56. percben ismét a sárosfaiak előtt adódott lehetőség. Pacalaj kapus a tizenhatoson kívül cselezgetett, ketten is megtámadták, s elveszítette a labdát. A hazaiak csapatkapitánya, Šipoš 25 méterről célozta meg az üresen tátongó kaput. ĺvelése azonban centikkel mellé szállt. Egy perccel később ismét a vendégek tizenhatosában akadt helyzet, a hálóőr azonban a labdával együtt Saboó lábát is elvitte. A 20 éves Nagy a vendégek csapatkapitányával, Bernáth-tal szólalkozott össze, mire az egyházgellei játékos egyszer csak összerogyott. A játékvezető, aki távol állt az esettől, azonban piros lapot mutatott fel Nagynak. Az emberhátrányban játszó hazaiak nem úszták meg kapott gól nélkül. A sárosfai hátvédsor a 70. percben még a lesállást reklamálta, mikor a 19 éves Vranjes elfutott a balszélen, középre tartó lökete kipattant a hazai kapusról, Orbánról, s a vendégek játékosedzője, Peter Tóth közelről betalált (1:1). A 84. percben aztán góllá érett a tíz emberrel is hősiesen küzdő hazaiak elszántsága. Egy kapu előtti kavarodásnál Šipošhoz került a labda, a rutinos futballista lövése a keresztlécről vágódott a hálóba (2:1). A megérdemelt hazai győzelemnek köszönhetően a tabellán is az egyházgelleiek elé került a sárosfai együttes.

BLATNÁ NA OSTROVE–HOLICE NA OSTROVE 2:1 (1:0). Gólszerzők: Novotný (45.), Šipoš (84.), ill. Tóth (70.). Sárga lapok: Šipoš, Lelkes, ill. Csánó. Piros lap: Nagy (Blatná n/O.). Játékvezető: Ábrahám, 150 néző.

BLATNÁ N/O.: Orbán–Farkas, März, Sülyi (85. Hoboth), Csanaky, Szerda (90. Horváth), Novotný, Saboó, Nagy, Šipoš, Lelkes.

HOLICE N/O.: Pacalaj–Csánó, Tóth, Simora, Bernáth, Vranjes, Gyurkovics, Mészáros, Varga, Ravasz, Hervay (82. Zöld). (kb)

VÉLEMÉNYEK

Thaly Zoltán (Blatná n/O.): „Végig bíztam a csapatban, még az egyenlítő találat után, emberhátrányban is reménykedtem a győzelemben. Több sérülés is nehezítette a felkészülést. A csapat hangulatán biztosan sokat javít majd ez a három pont.”

Ravasz Béla (Holice n/O.): „Csalódottak vagyunk, mivel jó lett volna ponttal távozni a rivális otthonából. Hadilábon álltunk a helyzetkihasználással, az utolsó passzokat is rendre elrontottuk.” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?