Gólerős gútai erősítések

Gúta/Pered. Győzelemmel rajtoltak el, sikerükkel emelték a búcsú hangulatát a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportja szombati idénynyitóján a gútaiak, akiknek mindkét gólját a nyáron érkezett újoncok szerezték.

Gyors ellentámadást vezetnek a gútaiakBorka Roland felvételeA vendégek foghíjas kerettel érkeztek a Vág-partiak pályájára. Többek között hiányzott a tavaszszal rendkívül gólerős támadójuk, Bujko. „Nem tudjuk miért nem tartott velünk a nevezett, aki a találkozót megelőzően nem értesített bennünket távolmaradási szándékáról. Meg nem erősített értesülésünk szerint a lagziban volt” – fogalmazott Borsányi Gyula, peredi klubelnök-polgármester. A mátyusföldiek támadóerejét tovább gyengítette Chrenko kényszerű kiválása, akit lágyéksérülés miatt kellett cserélni. Az összecsapás első félidejében jobbára a két tizenhatos között zajlott a játék. A vendégek nem erőltették a támadásokat. A hazaiak új szerzeménye, Lovász József egy ízben faképnél hagyta őrzőjét, ám a 16-os előtt az egyik vendégvédő elkaszálta, a megítélt szabadrúgásból nem tudtak profitálni a hazaiak. Fordulás után a továbbra is meddő gútai mezőnyfölény jegyében teltek a percek. Ebben az is közrejátszott, hogy jó formában hárított Petrušek, a vendégek hálóőre. A 73. percben az egyik peredi futballista belépője után Lovász Marek került a földre, Máté Zsolt büntetője a felső lécen csattant. Öt perccel később Lovász Marek kapufáról lecsorgó lövését Petrušek a mezőnybe tenyerelte, Lovász József résen volt, a labdát ollózva a hálóba juttatta. A 83. percben a negyediektől leigazolt Beneš is betalált. Jozefík bal oldalról kapu elé ívelt labdáját kapásból a bal alsó sarokba lőtte. A végjátékban Horváth Szabó elé öklözte a labdát, aki néhány lépésről a hálóba célzott.

KOLÁROVO–TEŠEDĺKOVO 2:0 (0:0). Gólszerzők: Lovász J. (78.), Beneš (83.), ill. Szabó. Sárga lap: Orság, Máté Zs., Horváth, ill. Valášik, Zuzula. Játékvezető: Majer, 650 néző. KOLÁROVO: Horváth–Máté P., Orság (80. Ferencz), Baráth, Kis, Lovász Marek, Lovász József, Máté Zs., Jozefík, Beneš (89. Dani), Krnáč (66. Rigó.). TEŠEDĺKOVO: Petrušek–Zilizi, Valášik, Szarka, Zuzula, Szabó, Mada, Bende, Luzár, Nagy, Chrenko (5. Darázs, 68. Mrázik). (ái, mt)

KLUBELNÖKI VÉLEMÉNYEK

Máté Tibor (Kolárovo): „Sikerült jó teljesítménnyel három pontot szereznünk a nyitányon. Helyzetünket nagyban megnehezítette, hogy ellenfelünk zártan védekezett, sokáig nem tudtuk góllá érlelni mezőnyfölényünket. Együttesünknek, melyben a fiatal Baráth, valamint a két gólszerző, Beneš és Lovász J. játszotta a prímet, nem volt ma gyenge pontja.”

Borsányi Gyula (Tešedíkovo): „A hazaiaknak gratulálok a győzelemhez. Annak ellenére, hogy a nyitányon nem a legerősebb öszszeállításban léptünk pályára, teljesítményünkkel nem vallottunk szégyent. Chrenko cseréje után valójában már nem volt csatárunk, ami nagyban megkönnyítette a vendéglátók dolgát. Sajnos, a részrehajló játékvezető ítéleteivel a gútaiakat támogatta.” (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?