Fiaskók után gólzáporos siker

A szlovák hokiválogatott pénteken 7:1-re kikapott Fehéroroszországtól, szombaton azonban a harmadik helyért vívott mérkőzésen 6:1-re győzött Franciaország ellen a Svájci Kupán.A szlovák hokisok csütörtökön hazai pályán is leégtek, mivel a ligaválogatott elleni mérkőzésen 6:1-es vereséget szenvedtek.

A szlovák hokiválogatott pénteken 7:1-re kikapott Fehéroroszországtól, szombaton azonban a harmadik helyért vívott mérkőzésen 6:1-re győzött Franciaország ellen a Svájci Kupán.

A szlovák hokisok csütörtökön hazai pályán is leégtek, mivel a ligaválogatott elleni mérkőzésen 6:1-es vereséget szenvedtek. A nem várt, szégyenteljes fiaskó másnap is nyomot hagyott Zdeno Cíger csapatán, amely a fehéroroszok ellen sem tudta összeszedni magát. Bár az első harmad után 1:1 volt az állás, a másodikban és a harmadikban a fehéroroszok három-három gólt ütöttek Ján Laco kapusnak, így lett a vége 7:1.

„Próbáltuk volna valahogy bepréselni a korongot a kapuba, de a fehéroroszok minden hibánkat megbüntették. Nem tudtunk érvényesülni, lassúak voltunk, a fehéroroszok megérdemelték a győzelmet. A fiúk elvesztették az önbizalmukat és az erejüket is. Ha sikerült is valamilyen nyomást kifejtenünk az ellenfél kapujára, a fehéroroszok azonnal létszámfölénybe kerültek. A túl nagy akarásban megmutatkozott, hogy ez egy tapasztalatlan csapat. Mindannyian előrenyomultunk, hogy gólt szerezzünk, de az ügyes ellenfelünk ezt kihasználta” – értékelte a találkozót Zdeno Cíger.

Egy nappal később azonban mintha kicserélték volna a szlovákokat: a franciák ellen gyorsabban mozogtak, jól értékesítették a helyzeteiket, és nem igazán engedték helyzetbe ellenfelüket. A szlovák kapuban ezúttal Denis Godla kapott helyet. „Szuperül érzem magam, nagyon örülök a győzelemnek. Az első perctől kezdve igazi csapatként játszottunk, és ez kitartott a meccs végéig. Tudtuk, hogy az előző nap után mindenben javulnunk kell, és ez sikerült is” – mondta a fiatal kapus.

A csapatszellemet emelte ki Cíger is. „Megvolt a kollektív felelősségvállalás és a csapatmunka is. A fiúk tudatosították a helyzet komolyságát, mindenképpen nyerni akartak. Ezen a tornán a stresszhelyzeteket is ki kellett próbálnunk, ezért jó érzésem van ezután a két nap után. Hálás vagyok a csapatomnak, hogy összeszedte magát, és jól megoldotta ezt a meccset” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Matej Češík első válogatott gólját szerezte. „Az első és a második mérkőzés között a hozzáállásban volt a legnagyobb különbség. Sokat dolgoztunk a játékrendszeren, és be is tartottuk az utasításokat. Az elején sikerült gólokat ütnünk, megnyugodtunk, és már jobban is ment a játék” – fogalmazott a besztercebányai Češík. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?