Feltámadt a címvédő

Pozsony. Tegnap kora este játszották a jégkorong Extraliga playoff-döntőjének ötödik mérkőzését. A címvédő otthonában (két vereséget követően) ezúttal a zólyomiak diadalmaskodtak, s összesítésben a Slovan már csak 3:2-re vezet. Csütörtökön a fővárosban lesz a finálé hatodik felvonása.

Karol Križannak, a zólyomiak kapusának tegnap kevés dolga akadtM. Nagy László felvételeHatalmas lendülettel kezdett a bajnok Zvolen, amely csak akkor lehet ismét aranyérmes, ha zsinórban háromszor legyőzi a Slovant, s már az első akcióból, a 13. másodpercben vezetést szerzett: Šechný nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. Aztán mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny. Ellaposodott a játék, kevés említésre méltó eseményt könyvelhettünk el, majd az első harmad hajrájában megtáltosodtak a házigazdák, s gyors egymásutánban három gólt lőttek: a 17. percben Krayzel éles szögből talált a hálóba, aztán Čech emberelőnyből volt eredményes, kilenc másodperccel később Plavucha közeli bombája kötött ki a kapuban. A zólyomiak negyedik gólja után Rybár kapust Petrík váltotta fel. Slovan-góllal indult a második játékrész, de ebben a harmadban már többre nem futotta a pozsonyiak erejéből, sőt, a 30. percben ötödször is kapituláltak. Az utolsó 20 perc elején – Rajčák jóvoltából – már fél tucatnál tartott a Zvolen, azonban ennyivel sem elégedett meg. A vendégek kettős emberelőnyből sem tudtak a hálóba találni.

Gólütők: Šechný (1., 60.), Krayzel (17., 47.), Čech (19.), Plavucha (19.), Török (30.), Rajčák (41.), illetve Mrena (24.). Játékvezető: Marušin; 6000 néző (telt ház). ZVOLEN: Križan–Kowalczyk, R. Čech, Pukalovič, Milo, Augusta, Klepáč, Toužimský, Štork–Török, Šechný, Rajčák–Plavucha, Daňo, Krayzel–Cibuľa, Konder, Longauer–Kacíř, Mahdalík, Weissmann; SLOVAN: Rybár (19. Petrík)–Tabaček, Babka, Kusovský, Hecl, Kolba, Bondarevs–Podkonický, Kapuš, Pavličko–Kuľha, Hurtaj, Norris–Kropáč, Halaj, Kollár–Hudec, Mrena, Pištek. (t-zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?