Ezúttal fordult a kocka

Pozsony. Röviddel a csehországi jégkorong-világbajnokság nyitánya előtt találkoztak a média képviselői a Petrovický fivérekkel, Róberttel és Ronalddal. Az idősebbik, Róbert legutóbb a svájci Lagnau mezét viselte, míg Rony az Atlanta Trashers játékosa.

Šárka Petrovická elárulta, hogy férje, Róbert (balról) olykor segédkezik a mosogatásnál, az ablaktisztításnál és a mosásnálA testvérek kedden még arra számítottak, hogy a címeres mezben végre mindketten szóhoz jutnak a közelgő vb-n.

Ronald ugyanis világversenyen még nem szerepelt a válogatottban. „Három évvel ezelőtt ugyan a németországi vb-felkészülés főpróbáján, a lettek elleni találkozón egy alakzatban léptünk jégre, a világbajnokságra azonban csupán engem neveztek az edzők” – elevenítette fel a történteket az idősebbik testvér, aki aranyéremmel tért haza Göteborgból.

Apropó, haza. Vajon hol van a világutazó Róbert hazája? „Idény közben nejemmel, Šárkával, négyéves kislányunkkal, Kiara Jane-nel és kétéves fiunkkal, Rayennel Svájcban tartózkodunk. Szezonzárás után két-három hónapot floridai otthonunkban töltünk, ám olykor trencséni házunkban is megfordulunk” – tudtuk meg a családfőtől. „Arról még nem döntöttünk, hol eresztünk gyökeret pályafutásom befejezését követően” – fűzte tovább a gondolatsort a Róbert.

Ronald nem tagadta, olykor bizony nagyon hiányoznak a szókimondó, rutinos testvér tanácsai. „Bírálatra, buzdításra egyaránt nagy szükségem lenne, hiszen az NHL taposómalmában nagyon oda kell figyelni minden rezzenésre. Idény közben csupán telefonon értekezünk egymással. Most viszont akár növelhetnénk is az együtt eltöltött napok számát” – célzott a közelgő vb-rendezvényre a címeres mezre pályázó fiatalember. „A nyári édes semmitevés időszakában családommal ismét Róbertékhoz készülünk, terveink szerint két hetet töltünk majd el náluk” – adta közre tervét az ifjabbik Petrovický.

„Együttlétünk során gyakran elevenítjük fel a kezdeteket. Azt az időszakot, amikor édesapánk a tél beálltával az udvaron egy 20x10 m-es jégpályát alakított ki, s mi naphosszat ezen hajszoltuk a korongot. Olyan leckékben volt részünk, melyeknek ma is hasznát vesszük” – emlékezett a gyermekévekre a fiatalabbik testvér.

Šárka Petrovickától, Róbert nejétől azt tudakoltuk, vajon segít-e férje a háztartási munkák elvégzésében. „A profi jégkorongozónak kevés ideje marad a házi munkákra. Azért akadnak üde kivételek is, hiszen olykor segédkezik a mosogatásnál, az ablaktisztításnál, vagy a mosásnál” – vette védelmébe Róbertet csinos felesége. „Ünnepélyesen megígérem, a világbajnoki érmeket továbbra is én fényesítem majd odahaza” – mondta mintegy zárszóként Róbert Petrovický, aki akkor még nem, tudhatta, hogy ezúttal fordult a kocka. A svájciak elleni főpróba után ugyanis Hossa edző csupán Ronaldnak szavazott bizalmat. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?