Északról jött a gólözön

Lisszabon. Most már érthető, hogy miért érkezett 110 000 e-mail az Aftonbladet című svéd lap közvélemény-kutatására, amikor arról volt szó, hogy vissza kell csábítani Henrik Larssont a válogatottba.

Ljungberg (jobbra) és Henrik Larsson: előbbi elkezdte, utóbbi folytatta a gólgyártást a bolgárok ellenČTK-felvételA Celticben gólcsúcsokat döntő támadó ugyanis a bolgárok elleni, 5:0-ra megnyert mérkőzés hőse volt: egy perc alatt szerzett két góljával eldöntötte a találkozó sorsát. A kopasz csatár ráadásul könnyen mesterhármast szerezhetett volna, de a Ljungberg buktatásáért megítélt tizenegyest átengedte Ibrahimovicnak.

„Azért adtam oda a labdát Zlatannak, mert jó érzés, ha egy csapatban minden csatár gólt lő, márpedig tegnap mindhárman (a csereként beállt Allbäck szerezte az ötödik svéd találatot) bevettük Zdravkov hálóját. A második félidő hibátlan volt, nem is emlékszem olyan meccsre válogatottban, amely ennyire jól sikerült.” A mesterhármas tehát elmaradt, és ezzel továbbra is Platini a csúcstartó: az Eb-k történetében egyedül „Le Grand Michel” volt háromszor eredményes egy félidőn belül, húsz évvel ezelőtt.

A bolgárok pedig továbbra is mumusként tekintenek a skandinávokra: 27 éve nem tudták legyőzni a svédeket, pedig tízszer is megpróbálhatták.

A délutáni olasz–dán meccsen az azzurik esélyeshez méltatlan produkcióval lepték meg szurkolóikat. Amikor a La Repubblica tegnapi száma „gyengécske nyitányt” említ, még finoman fogalmaz. Ha az első félidő utolsó perceiben nem lett volna Del Piero lövése, az olaszok helyzet nélkül abszolválják első meccsüket, és csak Buffon kapus bravúrjainak köszönhetik, hogy egyáltalán a döntetlent megszerezték a harcosan játszó dánok ellen.

A dán válogatottal kapcsolatos hír, hogy Jesper Grönkjaer, a Chelsea középpályása csatlakozik Morten Olsen legénységéhez. A labdarúgó édesanyja halála miatt maradt távol az Olaszország elleni csoportmeccsről. A villámgyors szélső már pénteken, Bulgária ellen pályára léphet. (n, g)

Bárszékekkel támadtak a huligánok

Lisszabon. Angol futballszurkolók csaptak össze a rendőrökkel a dél-portugáliai Albufeirában. A tengerparti kisváros szórakozónegyedébe azért vezényelték ki a rohamrendőröket, mert éjfél után a részeg szigetországi turisták elárasztották az utcákat, és megbénították a forgalmat. Mintegy 200 drukker palackokkal és bárszékekkel támadt a rendfenntartókra, a tömegverekedésnek legalább hat sérültje van. A BBC értesülése szerint 11 angol huligánt letartóztattak az üdülőhelyen. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?