Érseknek jót tett a naszvadi levegő

Naszvad/Dunaszerdahely.

Naszvad/Dunaszerdahely. Színvonalas, izgalmakban bővelkedő szőnyegcsaták szemtanúi voltak a nézők a naszvadi Vlahy Jenő sportcsarnokban, ahol hatodik alkalommal zajlott a helybeli birkózóklub nemzetközi erőpróbája, a Jégtörő Mátyás-kupa.

A hagyományos tornán Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Ukrajna és Románia huszonkilenc klubjának százharmincnyolc versenyzője küzdött az elsőségért mindkét fogásnemben, a kezdőktől az U23-as korosztályig. A szervezők ebben az évben az U23-as korosztályra fókuszáltak. A viadal nívójához nagyban hozzájárult, hogy a magyarok és a horvátok válogatott versenyzőikkel érkeztek. Köztük volt a budapesti Honvéd színeiben versenyző magyar válogatott Érsek Róbert, a helybeli birkózótanoda neveltje. „A korosztályát tekintve még junior Robi ismét igazolta kivételes képességeit, első alkalommal győzte le nagy riválisát, az U23-as válogatott Török Zsoltot. Korábbi védencünk 8:0-ás sikerét többen is azzal magyarázták, hogy jót tett neki a hazai levegő. Ami a mieinket illeti, a kezdőknél Bódis Mátyás meggyőző fölénnyel verte ellenfeleit, Molnár Fülöp ezüstérmet, Jelencsics Richárd és Osztatni Norbert pedig bronzérmet szerzett súlycsoportjában. Megjegyzem, az erős mezőnyben nem volt egyszerű feladat dobogós helyezést produkálni” – summázta védenceik helytállását Gaál János, a naszvadiak klubelnöke és edzője.

A verseny előtt a hazaiak további két versenyzője, Sipka Norbert és Turancsík Anett is a favoritok közé tartozott. „Az U23-asok mezőnyében nem fejezte be a versenyt Sipka Norbert, aki a 3. helyért vívott csatában bokasérülést szenvedett, az orvosi beavatkozást követően hat hét pihenőre szorul. Az elsőségre pályázó Turancsík Anett is idő előtt fejezte be a küzdelmet, balszerencséjére térdsérülése miatt kénytelen volt kihagyni a Dunaszerdahelyen rendezett országos bajnokságot.

A lányok között két dunaszerdahelyi elsőség került a krónikába. „A junioroknál Bacsfai Réka először marcelházai ellenfelét győzte le technikai tussal, majd a horvát válogatott versenyzőt fektette két vállra. Az U23-as korosztályban pedig Juhász Mária a volt junior magyar válogatott, majd a horvátok válogatott versenyzője ellen aratott tusgyőzelmével került a dobogó legfelső fokára” – ecsetelte övéik remeklését Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A nagymegyeriek színeiben Molnár Zsuzsanna végzett az élen. A tornán két marcelházai (Zsidek Erika és Kurcz Anna), valamint egy-egy somorjai (Georgi Nagoev) és vásárúti (Hervai Dominik) birkózó is dobogós helyezést produkált. A madariak neveltje, az immár a besztercebányai Dukla sikereiért küzdő Papp Lajos a harmadik helyen zárt az U23-osok mezőnyében.

A figyelmes szervezők különdíjjal jutalmazták a mezőny legtechnikásabb hazai (Bódis Mátyás) és külföldi (Iva Geric, Horvátország) birkózóját.

Csapatversenyben Horvátország végzett az élen. „Ezúttal lemaradtunk a dobogóról. A szervezésben, a szíves vendéglátásban viszont remekeltünk. Erről tanúskodnak a külföldi résztvevők pozitív visszajelzései” – büszkélkedett Gaál János.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?