Erődemonstrációt tartott a Ferencváros

Tovább folytatódik a versenyfutás az aranyéremért a Videoton és a Ferencváros között.

Tovább folytatódik a versenyfutás az aranyéremért a Videoton és a Ferencváros között. Bravúrral kezdte a tavaszi szezont a Balmazújváros, újra kiesőhelyen a Michal Hipp irányította Haladás az OTP Bank Ligában.

Erőtől duzzadó Fradi

A bajnoki címre esélyes csapatok közül a Videotonra várt könnyebb ellenfél, ennek ellenére a fehérváriak rendesen megszenvedtek a Vasas ellen. Marko Nikolics együttese ugyan jól kezdte a mérkőzést, de az első félidő hajrájára feltámadt a Vasas és egyenlíteni tudott, sőt, ha van egy kis szerencséje, a vezetést is megszerezhette volna. A második félidőben az egyik új szerzemény, Stefan Scsepovics góljával végül Felcsúton maradt a három pont. Sokkal jobb és izgalmasabb meccset játszott a Ferencváros, amely a bajnoki címvédő Honvédot fogadta. A vendégek Eppel Márton góljával ugyan vezettek, de a Fradi berámolt hármat a szünetig. A folytatásban feljöttek egy gólra a kispestiek, és az egyenlítéshez is közel jártak, de Lanzafame 11-esét Dibusz megfogta. A vége aztán Fradi-fieszta lett és 5:2-es kiütés.

A lefújás után Thomas Doll, az FTC vezetőedzője rendkívül elégedett volt csapata játékával:

„A bekapott gól után jöttünk lendületbe, végig éreztem, hogy erősek vagyunk. Dibusz Dénes nem először védett már 11-est, ezen nem is csodálkoztam, hiszen Magyarország egyik legjobb kapusa. Megérdemelten nyertünk három góllal. Nem érdekel minket, hogy a Videoton mit csinál, nem az ellenlábasunk eredményeiből nyerjük a motivációnkat” – zárta a német szakember.

Szívszorító

A gyász és az emlékezés jegyében telt az Újpest–Haladás mérkőzés. Mint ismert, Lázár Bence, a lilák korábbi játékosa, két nappal a bajnoki előtt hunyt el. Az újpesti játékosok „Sohasem feledünk, Bence!” feliratú pólóban vonultak ki a pályára, míg a szurkolók korábbi kedvencük nevét skandálták. A lefújás után Litauszki Róbert, az egykori csapattárs a könnyeivel küszködött. „Mindenkinek a barátja volt, nehéz volt ezt megélni, mindig emlékezni fogunk rá” – mondta szinte zokogva a barát. A történelmi hűség kedvéért: az Újpest 1:0-ra megnyerte a meccset és győzelmével feljött a 4. helyre, míg a Haladás visszacsúszott a 11., kieső pozícióba.

Hatalmas meglepetés

A Balmazújvárost sokan lesajnálták a szezon előtt, de aztán az őszi idény második felére egyre jobban kiegyenesedett Horváth Ferenc csapata. Ennek ellenére a Debrecen elleni találkozónak a Loki volt az esélyese. Sokáig úgy tűnt, hogy nem esik gól a meccsen, az újonc azonban a hajrában kettőt is berámolt és három ponttal távozott a Nagyerdőből. Az újvárosiak a győzelmen kívül annak is örülhettek, hogy az évek óta formán kívül futballozó, egykori válogatott támadó, Rudolf Gergely két gólpasszal kezdett náluk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?